20 Април 2024 г. Събота

Страната излиза на втори протест срещу горивата

2011-03-27 10:20:14

В 13,00 часа днес започва вторият национален протест срещу високите цени на горивата. Предвижда се той да започне от четири точки в София, а маршрутът, по който ще преминат протестиращите, не е бил одобрен.

Четирите начални точки, където ще се събират протестиращите, са: Околовръстен път на София – Горнобански път – бул. „Цар Борис III”; втората – бул. „България” и бул. „Тодор Кабшелков”; третата – бул. „Цариградско шосе” пред магазин „Метро” и четвъртата е преди тунела за квартал „Люлин”. 

Крайната точка е площадът пред Народното събрание. Протестът започва в 13,00 часа по места, като разрешението за провеждането му е до 19,00 часа. 

Втори протест срещу високите цени на горивата ще има и в Бургас, като и този път той се организира по интернет. Протестът този път ще е във вид на шествие. 

Ще има две групи – колона от автомобили, която ще прекоси Бургас, и пешеходен протест. Желаещите да се включат в протеста с колите си се събират на пети километър извън Бургас, на паркинга на бившия магазин „Рено”. 

Колоната ще тръгне оттам в 13,00 часа и ще премине през комплекс „Славейков”, улица „Струга”, кръстовище „Трапезица”, оттам към Билкова аптека, ул. „Христо Ботев”, покрай жп гарата, по улица „Булаир” към Пантеона и ул. „Демокрация”. В същото време пешеходният протест ще тръгне от Пантеона в посока центъра на града. 

Възлови булеварди в Пловдив също ще бъдат блокирани от протестиращите срещу високите цени на горивата. Протестът в Пловдив ще започне в 13,00 часа от паркинга на пожарната в жр „Тракия”. 

На самия сборен пункт координаторите ще разделят автомобилите на четири групи, които ще поемат по две точки за блокиране в Пловдив. 

Протест срещу високите цени на горивата ще бъде проведен и в Пазарджик. Ще бъдат блокирани главни пътни артерии, като има разрешение да бъде блокиран пътят Пазарджик–Пловдив. 

Блокадата ще е на изхода на Пазарджик в посока Пловдив. Ще бъде блокиран и пътят Пазарджик–Белово, известен още като стария Цариградски път. 

Тя ще е за времето от 13 до 19 часа. На пътищата ще бъдат поставени автомобили, които ще блокират възможността за преминаване. 

Втори протест срещу високите цени на горивата ще се проведе и във Варна. Предвижда се колоната от автомобили да премине през главните булеварди на морската столица, като по всяка вероятност ще бъдат блокирани входно-изходните точки на града.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати