19 Април 2024 г. Петък

Последно: Хотелът на Ванко 1 в полза на държавата

2011-03-24 17:04:39

Хотелът на рапъра Иван Главчев – Ванко 1, ще бъде конфискуван в полза на държавата, отсъди Върховният касационен съд, след като потвърди решението на окръжните магистрати в Пловдив.

Става дума за 7-етажната административна сграда с площ 416 кв. метра на стойност 810 502 лева. По документи тя е собственост на бащата на певеца – Петър Главчев.

Делото за отнемането на имуществото на Иван Главчев в полза на държавата бе образувано по искане на комисията „Кушлев” с мотива, че то е придобито от престъпна дейност.

Доказано е, че фамилия Главчеви притежава имота, който далеч надхвърля доходите им. Затова на сградата е наложена възбрана. Не са установени законни източници на доходи за построяването на хотела.

През проверявания период – 1981–2006 година, бащата Петър е получавал заплата, която е под средната за страната, а като арендатор през 1993 година е реализирал печалба в размер на 12 минимални работни заплати.

Съпругата му Цветана също не е имала високи доходи. Същевременно разследващите са доказали, че през този период Главчев-старши е имал 98 задгранични пътувания.

От 1981 до 2006 година семейството е направило разходи в размер на 1 165 136 лева. Доходите на фамилията обаче са били 155 905 лева и семейството не може да докаже откъде и как е спечелило разликата от 1 009 230 лева.

Съдът реши, че Главчеви не са имали законни доходи, с които да закупят парцела и да построят хотела, известен със статуята на Исус Христос на покрива.

Недоказани остават твърденията на Петър Главчев, че тъстът и брат му са му дали около 200 000 лева заем. Съдът не прие и твърденията на Цветана Главчева, че е осигурила в семейния бюджет 25 000 лева от продажбата на гоблени.

Магистратите не признаха и твърденията на Петър Главчев за реализирани от него доходи от продажба на собствена селскостопанска продукция и животни.

Според извършената проверка той не е бил регистриран като земеделски производител и не е подавал изискуемите се по закон декларации за доходите от такава продукция.

Решението на ВАС е окончателно.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати