26 Април 2024 г. Петък

Само един заложник остана в банката в Сливен

2011-03-24 07:37:36
Похитеният в офиса на "Инвестбанк" в Сливен вече е само един, а диалогът на МВР с нападателя е смислен. Човекът се разкайва и се отказва от желанието си за паричен откуп, съобщи Би Ти Ви.

Името на последната заложничка е Светла Атанасова. Данните и за похитителя, и за неговите жертви остават разнопосочни.  По думите на освободените става въпрос за млад мъж. Но официална информация за самоличността му няма.

Около 9 ч. МВР разшири периметъра за сигурност около мястото на инцидента, което пречи на телевизионните камери да предават картина от там. Очаква се скорошна развръзка на случая.

Според последните данни похитителят е получили психически срив, но вече осъзнава случилото се и се разкайва за него. Пред БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че нападателят се е държал добре със заложниците и не е проявявал излишна агресия към тях. Медията цитира неофициален източник, според когото дори премиерът Бойко Борисов е разговарял с похитителя.

Около 22 ч. - шест часа след нападението на банковия клон,беше освободена първата от похитените - инспекторът по кредитиране Радина Терзиева. Тя беше пусната, след като представител на МВР остави пред входа на банката цигари, безалкохолно и храна. Около 4 ч. тази сутрин бяха пуснати още две нейни колежки - Ивелина Тенева (главна счетоводителка) и Мими Величкова (касиер), след което малко след 7 ч. сутринта стана ясно, че е освободен и служителят Димитър Митков.

МВР обаче не дава никаква информация по случая, поради което за момента няма яснота кой е последният останал похитен.

Данните за похитителя съща са различни. По неофициална информация той е млад мъж, сирак, работещ в частна охранителна фирма. Вероятно е роден през 1979 г. и е известен с прякора Иван Красивия. По-рано се говореше, че е 66-годишен пенсионер.

Заложническата драма започна в 16 ч. на 23 март, след катовъоръжен мъж нападна клона на "Инвестбанк" в Сливен. Той простреля охранителя на офиса - 42-годишния Станчо Станев, в областта на рамото и гърдите. Станев беше опериран и в момента състоянието му е стабилизирано, но тежко. Всеки, който желае, може да дари кръв за него. Кръвната група на Станев е А(+), уточни БНТ. Операцията на Станев е продължила повече от пет часа и той вероятно няма да бъде контактен в следващото денонощие.

Около 22.30 ч. вчера бяха освободени и служителите на областната управа на Сливен, които бяха останали блокирани в административната сграда, която се намира на метри от клона на банката. Чиновниците бяха изведени през прозореца по стълба от втория етаж на административната сграда. По данни на областния управител на Сливен Марин Кавръков освободените служители са 26 и всички те са в добро състояние.

Председателят на надзорния съвет на "Инвестбанк" Петя Славова обяви, че  в клона на банката вчера не е имало нито повече, нито по-малко от обичайния касов лимит. Според нея мерките за сигурност на офиса отговарят на всички нормативни изисквания.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати