26 Април 2024 г. Петък

Освободиха една от заложничките

2011-03-23 21:58:27

От похитения клон на Инвестбанк в Сливен беше изведена служителка на банката. Името на освободената жена е Радина Терзиева, която е на 32 г. След излизането й от сградата, полицаите веднага са я отвели.

Малко по-рано пък  похитителят на заложниците в банката в Сливен е поискал пакет цигари и безалкохолно. 
Те са му били занесени от служител на полицията.

Служителите на областна администрация Сливен са били изведени с пожарникарска стълба от сградата на областната управа, която е в близост до похитения клон.

Драмата започна около 16 часа, когато въоръжен нападател нахлу в клон на Инвестбанк в Сливен и простреля един от охранителите, а други седем служители държи в плен.

Пострадалият пазач на име Стойчо, на 42 години, беше откаран в местната болница. Той е претърпял тежка операция и е с опасност за живота.

„Операцията е успешна, но състоянието на пациента остава тежко. Тази вечер ще бъде поставен на командно дишане", съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

Станчо Станев бе прострелян в лявата раменна става от похитителя.
 

По данни на полицията похитителят е наркоман, с него преговаря посредник.

Полицейски сили и военни с джипове са струпвани пред похитения клон, в подкрепа са дошли и полицаи от Ямбол. Снайперисти вече са заели позиции.

Банката е обградена от части на Специализирания отряд за борба с тероризма. Те се ръководят на място от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Психолози от МВР правят опит да влязат в контакт с похитителя.

Осветлението в банката не е включено, но отвън има подготвени допълнителни прожектори.

По данни на банката похитени са директорът на Инвестбанк – клон Сливен, Веселка Цонева, главният счетоводител Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител.

Засега не се съобщава никаква официална информация за предприетите действия за обезвреждане на 
нападателя и освобождаване на заложниците.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати