20 Април 2024 г. Събота

Цветанов: Нападателят е наркоман

2011-03-23 17:51:32

Водят се преговори с нападателя. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов за Дарик. МВР шефът е на посещение в Лондон, предаде АСН.

„Ситуацията е под контрол, като основната ни цел е да запазим живота и здравето на заложниците. Два пъти е разговаряно с нападателя чрез посредник.

Той настоява да се оттеглят полицейските служители от района. По всяка вероятност ще се опита да събере парите, които са налични в банката и ще се опита да избяга с тях. Нашата информация за броя на заложниците е, че са шестима.

Нападателят е наркозависим и е от Сливен. Искаме той да бъде успокоен и да не прибягва към действия, които да застрашат живота на заложниците", заключи министърът.

Нека не всяваме паника в хората и да оставим професионалистите да си свършат работата. Това заяви кметът на Сливен Йордан Лечков във връзка с въоръжения обир на банка в града, при който са взети заложници, предаде Фокус.

Лечков обясни, че при така създалата се обстановка в Сливен, няма как хората да са спокойни, още повече, че има и прострелян човек, за чийто живот лекарите се борят.

Кметът на Сливен Йордан Лечков каза още, че не вярва обирът в клона на „Инвестбанк” да е професионално планиран. „Когато човек граби, граби”, коментира той.

Лечков изрази надежда, че служителите на реда, професионалистите, които са обучени как да действат в подобна ситуация, ще се справят и ще я овладеят.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати