Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Дек 5
Начало arrow Крими arrow Гриша Ганчев вбеси съдийка по "Наглите"

Гриша Ганчев вбеси съдийка по "Наглите"

  Print E-mail
2011-03-23 17:13:59
източник: dnes.bg

Бизнесменът Гриша Ганчев успя да вбеси съдийка по време на процеса срещу "Наглите".

Съдията от Софийския градски съд Виолета Магдалинчева, която председателства делото, заплаши бизнесмена и футболен бос с максимална глоба от 500 лева заради поведението му в съдебната зала.

Той се изцепи така, когато бе попитан дали сумата 650 000 евро, която е дал на Ангел и Камелия Бончеви за откуп при отвличането им, е дадена като заем или безвъзмездно.

След като съдебният състав го задължи да отговори на въпроса, Ганчев заяви, че ставало въпрос за "спонсорство". 

Футболният бос се яви като свидетел, близък до отвлечения Ангел Бончев.

Собственикът на "Литекс" разказа, че в нощта на отвличането Камелия Бончева му се обадила и споделила, че съпругът й е изчезнал. "Наглите" започнали преговори с него, като му изпратили СИМ карта и телефон.

След като обаче получил отрязания пръст на Бончев, Гриша Ганчев отсякъл, че не иска да преговаря повече с похитителите, тъй като "това вече минава границите" и посъветвал Камелия да се обърне към служителите на БОП.

Първоначално похитителите поискали от Ганчев 10 млн. евро. Той дал пари на два пъти – първо платил 400 хил. евро, а след това – около 250 хил. евро.

Преди Ганчев по делото свидетелства синът на бизнесмена Киро Киров – Иван.

За баща му са поискани 5  млн. евро, като са били платени €517 хил. И с него похитителите комуникирали главно чрез SMS-и.

Няколко пъти му пускали по телефона записи от гласа на баща му, веднъж дори му позволили да разговаря с него.

Като доказателства, че Киро Киров е жив, похитителите изпращали на Иван и негови снимки, на които държал вестник, както и гривна на бизнесмена. 

По делото „Наглите“ подсъдими за 11 отвличания и за един опит за отвличане са Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав Лебешковски, Павел Петков, Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност, информира Нова.Всъщност сумите варирали между 200 и 1 000 лева.При вчерашния арест на председателката на ...
  Новини Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. - - Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на ...
  Новини Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, бил влязъл за минути в столичния ресторант, където бе сниман на маса с тежки чаши, за да си вземе храна.  - Такава версия ...
  Новини Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. 44-годишният Николов, обявен за издирване в четвъртък, 13 декември, е намерен мъртъв в колата си до Бузовград, съобщиха от ...
  Новини И днес ще продължи издирването на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, който от 48 часа вече е в неизвестност. От полицията в Стара Загора признаха, че са ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?