28 Март 2024 г. Четвъртък

БСП вади червен картон на ГЕРБ. Не сега, на 26-и

2011-03-22 14:30:35

Каним на националния протест в събота всички хора, които смятат, че политиката на правителството е вредна и води страната към безпътица, призова лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него властта се държи арогантно, а кабинетът отказва да се вземат мерки за компенсиране на доходите на най-бедните.

В протеста на 26 март в столицата под лозунга "Червен картон за управляващите” щели да се включат партиите партньори на БСП в Коалиция за България, както и други леви и патриотични формации. "Всеки е добре дошъл", обобщи Станишев.

Само за тази година без работа са останали 100 хиляди души, явно според премиера Борисов те са некадърници, пресметна още соцлидерът.

Няма как мизерията да се бори със садене на картофи, смятат от левицата.

През уикенда в телевизионно интервю в отговор на въпрос за високите цени на картофите Борисов каза, че всеки може да си посади.

С националния протест в събота социалистите искат да постигнат двоен ефект. От една страна, хората да изразят несъгласие с политиката на правителството и да го принудят да вземе мерки за компенсиране на доходите.

"От друга страна, ще поискаме и оставката на кабинета, тъй като едва ли исканията ще бъдат изпълнени", разясни Станишев.

БСП не се притеснява от предсрочни избори, декларира лидерът на социалистите.

"Промяна в социалната и икономическата политика може да се случи само с политическа промяна", посочи още той. Иначе отделните социални протести щели да бъдат залъгвани, отлагани във времето и потискани с различни способи.

Постигнатото споразумение между управляващите и протестиращите зърнопроизводители е поредната лъжа и няма да бъде изпълнено, подчерта червеният депутат Корнелия Нинова.

От БСП призоваха земеделците да не спират да протестират.

От партията се опасяват, че управляващите нямат намерение да изплатят голяма част от дължимите средства на земеделците. Сергей Станишев изтъкна, че до момента реално са изплатени само около 40% от дължимите средства – около 500 млн. лв. Социалистите настояват да се платят всички средства на земеделските производители до края на март.

От партията "захапаха" и "плаващите позиции" на Бойко Борисов по отношение на операцията в Либия.

"Явно някой трябва да препоръча на премиера да се изказва само по веднъж на ден, за да няма противоречия ежедневно. Първата му позиция, в която той каза, че операцията е авантюра, е по-автентичната. Втората е по-коректната политически", смята Станишев.

Иначе ако дойде на власт, левицата обещава създаването на 200 хиляди нови работни места и падане на безработицата под 8%. Това е заложено в техния управленски проект в социалната сфера.

БСП ще отмени пенсионната реформа във всичките й параметри и предлага създаване на фонд за стимулиране на работодатели, които наемат хора с увреждания.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати