29 Март 2024 г. Петък

Часът на истината за Реал

2011-03-16 19:08:43

Първият от „мачовете на сезона" за Реал (Мадрид) дойде. Тази вечер момчетата на Жозе Моуриньо посрещат Лион в мач реванш от Шампионската лига, като всичко друго, освен победа ще бъде тотален крах за испанците.

Върхът на милтимилионния проект на Флорентино Перес е триумф в Шампионската лига, затова Касияс, Роналдо и компания нямат право на грешка. През лятото пък в Мадрид бе привлечен определяният за мнозина за най-добър трансфер - Жозе Моуриньо именно с тази цел - Реал да се върне на върха в Европа.

Историята и статистиката обаче е твърдо срещу испанците. Странно или не, Реал никога не е побеждавал Лион в 7-те срещи между двата отбора. Този факт няма как да не окаже влияние върху „Белия балет", който тази вечер ще трябва да бори тежката статистика.

Добрата новина за Жозе Моуриньо е свързана с възстановяването на Кристиано Роналдо. Португалецът пропусна последната среща на своя тим заради травма, но вече е готов за игра и ще поведе тима тази вечер на „Сантяго Бернабеу". Аржентинецът Гонсало Игуаин също поднови тренировки, но едва ли ще се появи в игра в близките няколко седмици, след като бе в лазарета близо половин година.

В групата на Реал се завръща и защитникът Рикардо Карвальо, който получи почивка в мача с Еркулес през уикенда. Аут за мача е постоянно контузеният Рикардо Кака. Отсъствието на бразилеца от състава на Реал обаче отдавна не е новина.

В лагера на Лион също има проблеми. Най-сериозният удар за наставника Клод Пюел е отсъствието на наказания Мишел Бащош. Бразилецът е сред основните футболисти на тима и със сигурност ще липсва много на „Сантяго Бернабеу".

Напълно възстановен обаче е аржентинският голаджия Лисандро Лопес, който ще започне мача от първата минута. Компания в предни позиции ще му прави Сесар Делгадо.

Любопитни факти преди мача:

Реал Мадрид няма победа над Лион във всичките 7 мача между двата отбора

- Реал е единственият отбор в Шампионската лига този сезон, който няма получен гол у дома. Освен това само мадридчани и Манчестър Юнайтед нямат загуба в Европа този сезон.

- Жозе Моуриньо е загубил само 4 от 39-те си домакински мача като треньор в Шампионската лига (с Порто, Челси , Интер и Реал)

- Карим Бензема се е разписвал на всеки 55 минути в Шампионската лига този сезон.

- Реал неизменно отпада на 1/8-финал в Европа през последните 6 години.

Олимпик Лион нямат победа в последните си 4 мача в Шампионската лига

- Лион неизменно получава гол в последните си 8 срещи в Европа

- Тимът на Клод Пюел е завършил наравно във всичките си 3 двубоя на „Сантяго Бернабеу"

- Нито един отбор от Франция не е побеждавал Реал на „Сантяго Бернабеу" в мач от европейските клубни турнири.

Вероятни състави:

Реал (Мадрид): Касияс, Рамос, Пепе, Карвальо, Арбелоа, Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Бензема

Лион: Лорис, Ревиер, Крис, Ловрен, Шелстрьом, Тулалан, Гуркюф, Гоналон, Лисандро Лопес, Гомис, Сесар Делгадо.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати