19 Април 2024 г. Петък

37 депутати мълчат като риби, най-пасивни – ГЕРБерите

2010-07-12 23:05:16

Общо 37 депутати са мълчали като риби и не са докоснали парламентарната трибуна през първата година от работата на 41-вото НС. 

22-ма народни представители от ГЕРБ, 14 от ДПС и един от БСП  не са взели нито един път думата. В това число е и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който много рядко се появява на работа в парламента. 

Управляващата партия ГЕРБ не е особено активна и в отправянето на въпроси и питания към кабинета на Бойко Борисов, сочи справка на парламента.

От началото на мандата герберите са отправили само 23 въпроса и 21 питания. По-пасивни от ГЕРБ са единствено народните представители на ДПС – с 19 въпроса и 9 питания. 

За сравнение най-активни са били депутатите от ПГ на Коалиция за България – 340 въпроса и 39 питания, следвани от  „Синята коалиция”  – 251 въпроса и 20 питания.

Хората на Волен Сидеров са задали 143 въпроса и 24 питания, от ПГ на РЗС – 21 въпроса и 5 питания, а независимите народни представители – 37 въпроса и 27 питания.

Най-много са разпитвани в парламента министрите Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Те са се явявали над 85 пъти в парламента.

Премиерът Бойко Борисов пък е отговорил само на 31 въпроси и питания. Най-слаб е бил интересът към министъра на правосъдието Маргарита Попова. Към нея са отправени само 26 въпроса и питания.

От началото на мандата си 41-вото народно събрание е приело 150 закона, 172 решения и 3 декларации.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати