24 Април 2024 г. Сряда

Щрак барбекюто на портрет

2011-03-10 16:20:49

По-добре и по-честно, по-почтено, а и по-изгодно за хората е сами да си преместят и да премахнат незаконните съоръжения.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев във връзка с информация за разрушаване на барбекюто на лидера на ДПС Ахмед Доган.

"Радваме се, че хората най-после разбраха, че държавната агенция ще бъде абсолютно принципна и безкомпромисна. Няма как да сме по-прозрачни. Това е много разумно действие от страна на хората, които са произвели това незаконно строителство", коментира министърът.

Тази сутрин частна бригада от работници започнаха да разчистват преди събарянето на прословутото незаконно барбекю на Ахмед Доган в Бояна. Собствениците на сараите са дали уверение, че ще срутят всичко в кратки срокове.

Срокът за доброволното премахване на барбекюто, оградата и пропускателния пункт в т.нар. сараи на лидера на ДПС в Бояна изтече преди два дни. Собственикът имаше 14 дни, за да го събори доброволно.

"ДНСК беше твърдо решена да направи това в следващите три седмици, но в този случай има допълнително глоби и разходи, свързани с принудителното премахване", заяви министърът.

"Ние не искаме да сме този орган, който ще ходи да плаши хората, но ние сме категорично решени да се борим с незаконното строителство по един ясен и принципен начин. Всичко, което е незаконно, ще бъде премахнато", закани се Плевнелиев.

Тази сутрин Ахмед Доган не отиде на работа. В сараите му влезе кола на Народното събрание, но после излезе без него. Сараите на Сокола се охраняват от НСО.

Обяснението на началника на НСО било, че срещу Доган имало заплахи за сигурността му, което налагало и охраняването му.

До този момент ДНСК е издала 4 заповеди за събаряне на постройки в сараите. Те влязоха в сила в края на февруари, състав на Върховния административен съд ВАС окончателно потвърди заповедта за премахване на незаконния навес. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати