28 Март 2024 г. Четвъртък

60 влака в страната спряха за час

2011-03-10 12:02:46

По време на едночасовата стачка, обявена в железниците, са спрели влакове в цялата страна, съобщиха от КНСБ.

Общо 60 влака в цялата страна са спрели движението си в 10 часа. На Централна гара в София и четирите влака, които трябваше да тръгнат в интервала от 10 до 11 часа, са спрени. Това са композициите за Варна, Кюстендил, Червен бряг и за Бургас през Пловдив. 

Шестте влака от Варна са спрени. Експресът от Варна беше спрян на гара Попово. 

Влакът, който е тръгнал по разписание от София в 9,26 ч. за Благоевград–Кулата, е спрян в 10,00 ч. на Драгичево, а този от Перник в 10,15 ч. не е потеглил. Влаковете от Горна Оряховица за София и Варна също са застинали по време на предупредителния протест.

Влакът, който по разписание е тръгнал от Кюстендил в 9,03 ч., е спрян в 10,00 ч. на гара Александър Димитров.

Влакът от Ямбол за Бургас е спрян на гара Българово. Бързият влак от Бургас за София в 10,50 часа не е потеглил навреме.

Влакът, който трябваше да тръгне от гара Михайлово (Стара Загора) в 10,01 часа, е останал на коловозите, както и пристигналият в 10,01 на гара Михайлово. Не е тръгнал и влакът от Пловдив за Пещера в 10,30 часа.

Ръководството на Централна гара е оказвало натиск върху служителите да не участват в протеста, заяви председателят на железничарския синдикат към КНСБ и "Подкрепа" Петър Бунев.

Следобед преговорите между стачкуващите и ръководствата на железниците продължават. Ако не стигнат до споразумение, ефективните стачни действия ще продължават от 8 до 16 часа всеки ден. 

 

Стачката няма нищо общо с политически искания, протестът е само социален и за бъдещето на железниците, категоричен беше Бунев.

Сред мотивите да стачката са плановете за съкращения в сектора, лошите условия на труд, неизплатените ваучери за храна и неполучените социални плащания.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати