20 Април 2024 г. Събота

5 храни за повече настроение и креватно изпълнение

2011-03-08 22:46:41
Храната, която консумираме, влияе върху нивата на хормоните, енергията и химията на мозъка ни. Като цяло, ако не се храним здравословно, това може да застраши и представянето ни в леглото. За да бъдем в добро настроение всекидневно, а и вечерта с любимия човек, предлагаме няколко храни, които биха помогнали... 

Бадеми 
Хранителните вещества и минералите, съдържащи се в бадемите, са: цинк, селен и витамин E. Те са важни за сексуалното здраве и репродукция при представителките на нежния пол. Витамин E е необходим за произвеждането на естроген и тестостерон. 
Бадемите  действат като стимулант на страстта, а също така и спомагат плодовитостта.

Черен шоколад
Всеки от нас се нуждае от: триптофан – аминокиселина, използвана от организма за синтезиране на серотонин, веществото на доброто настроение; и фенилетиламин – който отделя организма ни в моменти на щастие и силни емоции. 
Черният шоколад спомага за произвеждането и на двете вещества, благодарение на които се чувстваме по-добре. Кафявото лакомство отдавна се свързва с любовта и секса и славата му е напълно оправдана. 
С повишаване синтеза на серотонин в мозъка, се засилва и възбудата. Достатъчни за целта са 30 грама черен шоколад. Ако добавим и ядки, по-специално бадеми, полезният ефект ще е още по-голям.

Ягоди  
Витамин C е антиоксидант, който помага на тялото ни да се прочисти от токсините и намалява процеса на стареене. При мъжете този витамин поддържа сперматозоидите здрави и в изобилие. Освен това ягодите ни „карат“ да изглеждаме по-секси. Червеният цвят е познат като „разпалващ страстта“. 
Проучване от 2008 година показва, че мъжете намират дамите за по-привлекателни, когато носят червено, за разлика от случаите, когато са облечени в студени цветове, като синьо и зелено.

Люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин. Това е вещество, което предизвиква отделянето на ендорфини в мозъка, а ендорфините създават чувството на еуфория. Лютите чушки спомагат също така и достигането до пълен оргазъм и потискат болката.

Стриди 
Стридите съдържат цинк. Минералът помага на тялото ни да произвежда тестостерон – важен хормон за регулирането на сексуалното желание и функция при двата пола.
Цинкът повишава сексуалната потентност при мъжете. При жените, тъй като е източник на естроген, прогестерон и поддържа стабилни нивата на тестостерона, помага за здравето на яйчниците.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати