19 Април 2024 г. Петък

Масларова: Невинна съм!

2011-03-08 08:38:19

„Абсолютно невинна съм. За мен това е политически процес“. 

Така бившият министър на труда и социалната политика от правителството на тройната коалиция Емилия Масларова коментира обвинението срещу нея, че е присвоила 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.

Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирмата „Стара Загора 2007” и техен помагач са присвоили 11-те милиона от отпуснати 18 805 006 лв. за ремонта на сградата.

Софийският градски съд обаче не даде ход на делото срещу бившата социална министърка.  

Причина за отлагането на старта на процеса е фактът, че един от подсъдимите – Росен Стефанов, не е получил в срок обвинителния си акт. 

Съдът отложи делото за 21 април, докогато подсъдимият и защитата му ще трябва да се запознаят с обвинението. 

Престъплението, в което е обвинена бившата социална министърка, е извършено в периода от ноември 2007 г. до май 2009 година.

За да могат да бъдат присвоени парите, след превеждането им по сметката на фирмата изпълнител, те били отклонявани чрез неверни счетоводни документи. 

На въпрос какво може да направи човек с 11 млн. лв., Масларова отговори, че не знае, защото никога не е имала толкова пари.

Тя отбеляза, че е работила абсолютно честно, коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на един, двама или десет човека, а на много хора. 

Масларова изрази задоволството си, че делото вече е в съда и истината ще излезе наяве. 

Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско. 

По случая са обвинени още бившият зам.-министър на труда и социалната политика Димитър Димитров и бившият главен секретар на ведомството Иван Пенев и експертът Росен Стефанов. 

Като съучастници на Масларова са посочени семейният й приятел Венцислав Драганов, чиято фирма е ремонтирала Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора, и управителят й Михаил Методиев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати