29 Март 2024 г. Петък

Внучката на Рашидов е невредима

2011-03-07 12:17:06

Внучката на Вежди Рашидов е невредима след днешния инцидент, при който крадец отмъкна автомобила на сина на министъра, а 9-годишното момиченце е било вътре. 

След като се разбрало, че в колата има дете, мерцедесът спрял на следващата пресечка, детето слязло, а колата отпрашила в неизвестна посока.

По-късно МВР откри луксозното возило, но все още издирва автоджамбазина.

Във връзка с осуетения опит за кражба министърът на културата Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

"По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая", заяви Рашидов.

Той специално благодари на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление – София, Евгени Игнатов, както и на служителите на районното управление.

"Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността.

Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство", се казва още в изявлението на министъра.

Междувременно МВР шефът Цветан Цветанов коментира, че борбата с автокражбите е част от приоритетите на МВР. 

„Когато има задържани лица, свързани с противозаконно отнемане на превозно средство, нека не ги пускаме под парична гаранция, защото това провокира те отново да се занимават със същото. Когато бяха задържани емблематични фигури с псевдоними Патицата, Жабата, Дебелото и други такива, в София нямаше противозаконно отнемане на превозно средство. Паричната гаранция не решава проблема”, коментира вътрешният министър. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати