Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Септ 16
Начало arrow Политика arrow Станишев за прошка: Ако съм ви наранил - моля да ми бъде простено

Станишев за прошка: Ако съм ви наранил - моля да ми бъде простено

  Print E-mail
2011-03-06 16:14:00
източник: actualno.com

"Ако съм ви наранил с поведение или с думи - моля да ми бъде простено!".

Така лидерът на БСП Сергей Станишев отбеляза ритуала на празника "Прошка".

След тези думи, бившият премиер побърза да отправи критиката си към управляващите като заяви, че "колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за България".

"За нас е по-изгодно ГЕРБ да си изпие чашата до дъно. Виждате темпът, с който ГЕРБ губи доверие. Три години ще бъде твърде дълго време. Друг е въпросът дали и останалите партии от опозицията са решени на това. Търсим вот на недоверие и падане на правителството", коментира на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

С всички демократични средства ще се борим ГЕРБ да си отиде, заяви лидерът на БСП.

Той обясни, че партията готви и социални протести, като ще се бори да спечели доверието на хората. Няма социална група, която да е доволна от политиката на ГЕРБ, смята Станишев. Запитан - има ли противоречие в целите на партията и равносметката му като лидер, той отговори, че има вътрешно противоречие между тясно партийния интерес и нашата отговорност пред България, но БСП винаги се е водила от държавния интерес. БСП е единствената партия, която е отстъпвала от властта в името на икономическата, политическата, социална стабилност и развитие на страната, изтъкна лидерът на БСП.

Недопустимо и неприемливо е посланик, на която и да е държава, да бъде на пресконференция в Министерския съвет с българския министър-председател. Функциите на един посланик са други, а не да бъде едва ли не на едно и също равнище с премиера ни, давайки оценки за България.

С тези думи пък лидерът на БСП отговори на въпрос как ще коментира практиката посланик на чужда страна, в случая от вчера - посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, да дава брифинг в Министерски съвет и да тълкува документ на Държавния департамент.

"Въпросът е кой го позволява - аз виждам в това израз на недостатъчно държавническо самочувствие, ако се търси постоянна външна легитимация, в това число от ниво посланик", поясни Станишев. До премиера трябва да седи министър-председател, президент, в най-лошия случай - министър, добави той. Иначе, според него, всеки позитивен доклад е добре дошъл за БСП, защото България се нуждае от положителни сигнали отвън, но контрабандата е изключително засилена у нас, а това не става без политическо покровителство. Така Станишев коментира оценките в доклада на Държавния департамент на САЩ за България.

"Европа е в неподходящи ръце", е посланието на лидерите на ПЕС от декларацията им, приета на срещата им на 4-ти март в Атина, на която Сергей Станишев е бил участник и се е солидаризирал с него от името на БСП.

Предимството на страните в ЕС са инвестициите в човешкия фактор, в знания, в инфраструктура, а не във финансовите ограничения, отбеляза той. Под тази призма Станишев разглежда и предложенията на финансовия ни министър за фискални съкращения. "Няма защо мен Симеон Дянков да ме учи на финансова дисциплина", посочи той, като припомни на министъра постигнатата стабилност от правителството на Тройната коалиция.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?