Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Март 23
Начало arrow Политика arrow Станишев за прошка: Ако съм ви наранил - моля да ми бъде простено

Станишев за прошка: Ако съм ви наранил - моля да ми бъде простено

  Print E-mail
2011-03-06 16:14:00
източник: actualno.com

"Ако съм ви наранил с поведение или с думи - моля да ми бъде простено!".

Така лидерът на БСП Сергей Станишев отбеляза ритуала на празника "Прошка".

След тези думи, бившият премиер побърза да отправи критиката си към управляващите като заяви, че "колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за България".

"За нас е по-изгодно ГЕРБ да си изпие чашата до дъно. Виждате темпът, с който ГЕРБ губи доверие. Три години ще бъде твърде дълго време. Друг е въпросът дали и останалите партии от опозицията са решени на това. Търсим вот на недоверие и падане на правителството", коментира на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

С всички демократични средства ще се борим ГЕРБ да си отиде, заяви лидерът на БСП.

Той обясни, че партията готви и социални протести, като ще се бори да спечели доверието на хората. Няма социална група, която да е доволна от политиката на ГЕРБ, смята Станишев. Запитан - има ли противоречие в целите на партията и равносметката му като лидер, той отговори, че има вътрешно противоречие между тясно партийния интерес и нашата отговорност пред България, но БСП винаги се е водила от държавния интерес. БСП е единствената партия, която е отстъпвала от властта в името на икономическата, политическата, социална стабилност и развитие на страната, изтъкна лидерът на БСП.

Недопустимо и неприемливо е посланик, на която и да е държава, да бъде на пресконференция в Министерския съвет с българския министър-председател. Функциите на един посланик са други, а не да бъде едва ли не на едно и също равнище с премиера ни, давайки оценки за България.

С тези думи пък лидерът на БСП отговори на въпрос как ще коментира практиката посланик на чужда страна, в случая от вчера - посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, да дава брифинг в Министерски съвет и да тълкува документ на Държавния департамент.

"Въпросът е кой го позволява - аз виждам в това израз на недостатъчно държавническо самочувствие, ако се търси постоянна външна легитимация, в това число от ниво посланик", поясни Станишев. До премиера трябва да седи министър-председател, президент, в най-лошия случай - министър, добави той. Иначе, според него, всеки позитивен доклад е добре дошъл за БСП, защото България се нуждае от положителни сигнали отвън, но контрабандата е изключително засилена у нас, а това не става без политическо покровителство. Така Станишев коментира оценките в доклада на Държавния департамент на САЩ за България.

"Европа е в неподходящи ръце", е посланието на лидерите на ПЕС от декларацията им, приета на срещата им на 4-ти март в Атина, на която Сергей Станишев е бил участник и се е солидаризирал с него от името на БСП.

Предимството на страните в ЕС са инвестициите в човешкия фактор, в знания, в инфраструктура, а не във финансовите ограничения, отбеляза той. Под тази призма Станишев разглежда и предложенията на финансовия ни министър за фискални съкращения. "Няма защо мен Симеон Дянков да ме учи на финансова дисциплина", посочи той, като припомни на министъра постигнатата стабилност от правителството на Тройната коалиция.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?