26 Април 2024 г. Петък

Дрийм Тим-а на Пеп превзе и Местая

2011-03-03 08:32:26
С гол на Лео Меси петнайсет минути преди края Барселона спечели минимална победа с 1:0 в гостуването си на Валенсия в мач от 26-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Каталунците доминираха през първото полувреме, но Меси направи два уникални пропуска. След почивката домакините дадоха сериозен отбор на каталунците и не бяха далеч от това да поднесат сензация.

В 75-та минута обаче Лео Меси за пореден път спаси отбора си, вкарвайки 27-я си гол за сезона.

След този успех Барселона вече дръпна с цели 10 точки пред втория Реал Мадрид, който утре играе срещу Малага.

Победата на "Местая" пък бе първа за Пеп Гуардиола, откакто пое Барселона преди три години.



Треньорът на Барса Пеп Гуардиола бе избрал малко странен състав, като централен защитник бе Бускетс, а Адриано крило вместо оставения на пейката Педро. Домакините пък започнаха без типичен нападател, тъй като Адуриц е контузен, а Солдадо бе резерва.

Домакините започнаха по-активно мача. Още във втората минута Матьо проби опасно по дясното крило и опита подаване в наказателното поле, но Абидал притича и изчисти в корнер. След центрирането Мата пое лошо изчистената топка и стреля от воле пред наказателното поле, но топката мина близко покрай гредата.

Барселона обаче първа стигна до голово положение в 9-та минута, при което като по чудо не падна гол. Грешка в защитата на Валенсия позволи на Меси да излезе сам срещу вратаря. Аржентинецът обаче направи троен пропуск, като първо стреля в тялото на Гуатиа, след това направи добавка в краката на притичал защитник, а накрая стреля отново във вратаря.

Малко по-къно Адриано имаше нелоша стрелкова възможност отляво в наказателното поле, но шутира право във вратаря.

Атаките на Валенсия станаха все по-редки и единствената възможност през първото полувреме бе едно извеждане на Тино Коста сам срещу вратаря, при което обаче бе отсъдена тънка засада.

От средата на полувремето до края Барса имаше пълно превъзходство. В 31-та минута Лео Меси направи втори невероятен пропуск.

Той отне топката от защитник и започна контраатака с двама срещу един играчи. След това преодоля и последния защитник и излезе сам срещу вратаря, но вместо да подаде на тичащия до него Вия да вкара на празна мрежа, се полакоми да вкара елегантен гол с прехвърлящ удар, но прехвърли и вратата.

В следващата опасна атака Меси все пак се реши да даде извеждащ пас на Адриано, но го направи недостатъчно добре и защитник успя да пресече.

До края на полувремето Давид Вия на два пъти се оказа на върха на атаката. Първо в 39-та минута той пробва диагонален удар от малък ъгъл, вместо да намери непокрития на далечната греда Дани Алвеш. Две минути по-късно отново Вия бе на стрелкова позиция, но би във вратаря.

На почивката Унаи Емери се реши на офанзивна смяна, пускайки в игра Роберто Солдадо на мястото на Хоакин. Първият удар през второто полувреме бе дело на Давид Вия, спасен от вратаря. След това обаче Валенсия сериозно се активизира и натисна каталунците.

В 52-та минута топката бе свалена с глава за Солдадо, който овладя под носа на Пике и след това отправи опасен диагонален удар, който мина покрай гредата.

Две минути по-късно ниско центриране отляво бе засечено от Пабло на 7-8 метра от вратата, но Пинто бе на място и спаси.

В 59-та минута Валенсия бе още по-близо до гола. При контраатака Пабло получи диагонален извеждащ пас и навлезе в наказателното поле. След това от сравнително малък ъгъл пробва нещо средно между центриране и удар и топката мина на сантиметри от далечната греда, а връхлитащият Солдадо не успя за малко да я засече на празна мрежа.

За Барса Иниеста запона бърза атака и подаде на Меси, той от границата на наказателното поле нанесе диагонален удар, но топката мина встрани от вратата.

Мачът бе доста равностоен и напечен и се очертаваха интересни финални минути. Четвърт час преди края обаче Лео Меси за N-ти път направи разликата между двата отбора. Адриано започна атака отляво и първо финтира защитник,а след това поднесе към точката на дузпата, където Меси засече остро и макар вратарят да успя да отклони леко с ръка, топката все пак влезе в мрежата.

Още в следващата атака Давид Вия имаше възможност да направи втори гол, след като получи извеждащ пас зад защитата, но вратарят се хвърли и със шпагат изби топката от краката му. Ако беше паднал гол след тази атака със сигурност щеше да има доста полемики, тъй като Вия бе в засада, която не бе маркирана от съдиите.


Валенсия - Барселона 0:1

0:1 Меси 76

Валенсия: Гуатиа, Рикардо Коста, Делберт, Станкевициус, Жорди Алба, Тино Коста (85 Иско), Банега, Матьо (82 Джонас), Хоакин (46 Солдадо), Мата, Пабло

Барселона: Пинто, Адриано, Бускетс, Пике, Абидал, Масчерано (63 Педро), Шави, Иниеста (86 Кейта), Адриано (82 Максуел), Меси, Вия
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати