26 Април 2024 г. Петък

"Челси" направи обрат за 2:1 срещу "Манчестър юнайтед"

2011-03-02 06:52:48
Шампионът "Челси"Манчестър юнайтед" в интересен двубой. Отборът на сър Алекс Фъргюсън поведе с гол на Уей Рууни, но след почивката сините стигнаха до успеха с попадения на Давид Луис и Франк Лампард от дузпа.

Срещата започна оспорвано, като двата състава си размениха по една опасност чрез Рууни и Лоран Малуда. "Манчестър юнайтед" успя да стигне до гол в 29-ата минута. Тогава Рууни стреля силно от около 25 метра и преодоля Петер Чех, като вкара топката в долния десен ъгъл на вратата му.

Лондончани можеха да изравнят в 40-ата минута. Едваинван дер Сар обаче спаси на три пъти вратата си само за няколко секунди.
Едвин ван дер Сар направи три добри спасявания само за няколко секунди. Холандецът се справи с удар на Лампард от пряк-свободен удар, след това спря и опита на Бранислав Иванович да отбележи.

"Челси"Юнейтед", но се спъна в крака на Крис Смолинг и съдията Мартин Аткинсън даде дузпа. Лампард стреля силно и уверено почти в средата на вратата и отбеляза втория гол за "Челси".

Лондончани бяха близо и до трето попадение. Защитникът на "Юнайтед" Неманя Видич изчисти топка от наказателното поле, но тя попадна в краката на Жирков, който стреля силно. След удара топката се отби в крака на сръбския бранител, след това в гредата и излезе в ъглов удар. В добавеното време Видич получи втори жълт картон и беше изгонен.

Очаква се гостите да имат претенсии към съдията за спестен червен картон на Луис за удар без топка срещу Рууни, както и за дузпата, с която "Челси" спечели.

Сините отправиха общо 14 удара към вратата на съперника си, от които седем бяха точни. "Юнайтед" завърши само с пет опита и три в рамките на вратата на Чех. Това беше деветият пореден мач, в който сър Алекс и отборът му не успяват да спечелят на "Стамфорд бридж". Водачът в класирането допусна едва втората си загуба през сезона, като Уулвърхемптън", също след като "Юнайтед" поведе и отново като гост.

Така шампионите направиха още по-оспорвана борбата за първото място във Висшата лига. "Манчестър юнайтед" остава начело с 60 точки, а вторият "Арсенал" има 56, но и мач по-малко."Манчестър сити" е трети с 50, а "Челси" влезе в Топ 4 с 48, но и мач по-малко.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати