25 Април 2024 г. Четвъртък

Лакеят Сидеров изнасял неудобните теми на ГЕРБ

2011-03-02 06:48:26

В остър спор влязоха лидерът на СДС Мартин Димитров и Волен Сидеров през медиите.

Лидерът на "Атака" обвини сините, че изборната им кампания е била финансирана чрез злоупотреби, извършени в ЧЕЗ.

Той нападна и Мартин Димитров за това, че е скрил одитния доклад на ДКВЕР за електроразпределителните дружества.

"Волен Сидеров е лъжец. Той е лакей на управляващите", отговори му Мартин Димитров.

"Има сценарий, според който Волен Сидеров изнася неудобните теми на ГЕРБ", отсече лидерът на СДС.

Той категорично отхвърли твърдението на Сидеров, че ЧЕЗ е спонсорирала изборната кампания на СДС през 2009 година.

"Това, което чух, ми дойде в повече, наглостта и лъжите на Волен Сидеров не мога дори да ги проумея", каза Димитров.

Волен Сидеров съобщи за "гигантски далавери" на шефове на складове и на Росен Йорданов, директор на дирекция в ЧЕЗ.

Йорданов бил партиен съратник на съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров и с парите от злоупотребите, извършени в ЧЕЗ, е финансирана партийната каса на СДС.

Росен Йорданов беше мажоритарен кандидат за депутат на сините на парламентарните избори през 2009 г., припомни Сидеров.

С данните, които "Атака" има за нарушенията, ще бъде сезирана антикорупционната комисия в парламента заради конфликт на интереси на Мартин Димитров, злоупотреба с влияние и нерегламентирано финансиране на кампании, закани се Волен Сидеров.

"Росен Йорданов е от средното ниво в ЧЕЗ, той е предложен за мажоритарен кандидат от София-област, поясни от своя страна лидерът на СДС. ЧЕЗ не са дали нито стотинка за тази кампания, нашата кампания се финансира централизирано", обясни на свой ред Димитров.

"Росен Йорданов трябва да работи някъде", защити се още синият лидер и допълни, че в енергийните дружества вероятно има и хора от ГЕРБ, БСП и други партии, в което нямало нищо лошо.

Междувременно от ЧЕЗ обявиха, че "твърденията на лидера на политическа партия „Атака” не отговарят на истината".

"Дружествата от групата на ЧЕЗ в България по никакъв начин не са политически обвързани с дейността и финансирането на никоя от политическите партии в България или извън нея, в това число СДС", посочиха от компанията.

Сидеров набеди още Димитров, че в качеството си на председател на парламентарната комисия по икономическа политика е скрил доклада на ДКВЕР за проверките на електроразпределителните дружества.

"Аз поисках сам депутатите от Икономическата комисия да бъдат запознати с тази проверка, но шефът на ДКЕВР помоли документите да се четат, и да не се правят копия", обясни Мартин Димитров и обвини Сидеров в безброй лъжи.

Всеки един народен представител е можел да се запознае с документа в комисията, каза Димитров.

Докладът е изпратен и на председателя на парламента Цецка Цачева, тя да реши дали да се дават копия на народни представители след искане на депутат от "Атака", допълни Димитров.

"Питайте нея какво е решила", ядоса са се още синият лидер.

"След като казахме какво ще стане с проекта АЕЦ "Белене", от ГЕРБ ни пратиха Волен Сидеров за публична атака срещу нас", посочи Димитров и призова управляващите "да не пращат своя лакей, а да имат смелостта да излязат лично". 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати