25 Април 2024 г. Четвъртък

Изборите - новият вот на доверие за ГЕРБ

2011-03-01 13:05:44

Защо силов министър като Цветан Цветанов е шеф на Предизборния щаб на ГЕРБ и каква политика ще води партията в предстоящата кампания до изборите?

На тези въпроси отговори заместник-председателят на щаба на управляващата партия Цветомир Паунов. В ефира на радио К2 се спря на на главните критерии и изисквания към бъдещите кандидати.

"Правилата са изработени доста рано, за да има възможност всестранно да се огледат кадрите в общините и да се изберат най-авторитетните, честни, доказали се професионалисти, които ще спечелят доверието на избирателите. Сега предстои ИК на ГЕРБ да приеме и правилата за номинация на кандидатите. Така ние ще имаме целия комплект от нормативни документи, за да започнемсъщинската предизборна кампания.", каза Цветомир Паунов.

Той изрази своето безпокойство, че много рано и доста активно е започнала компроматната предизборна "надпревара".

Паунов категорично обеща, че ГЕРБ ще води позитивна кампания до вота есента на базата на конкретни програми и прагматични идеи.

На въпрос защо ГЕРБ безпрецедентно залага силов министър да бъде ръководител на Предизборния щаб, Цветомир Паунов подробно обясни, че Цветан Цветанов най-добре познава партийните структури, че е провел няколко успешни и печеливши изборни кампании и освен това месец преди изборите ще излезе в отпуск от министерския си пост.

Цветомир Паунов посочи, че ГЕРБ има основание да поиска отново вот на доверие на президентските и на местните избори, защото основните предизборни обещания от 2009 г. се изпълняват и най-важното сред тях е запазената банково-финансова стабилност на фона на тежката и продължителна световна криза.

"В областите, в които има проблеми или забавяне се търси конкретна и адекватна актуализация и дори се правят необходимите кадрови промени", заяви Цветомир Паунов.

В заключение Цветомир Паунов, заместник-председател на Предизборния щаб на ГЕРБ, обясни, че лична свръхамбиция и неудовлетвореност са причините за шумното напускане на партията на местни лидери и активисти, които дори и с този ход се опитват да фокусират внимание върху себе си.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати