25 Април 2024 г. Четвъртък

1000 лв. глоба за футболен вандал?

2011-02-28 11:12:53

По-строги санкции за спортно хулиганство и глоба за родителите на непълнолетни вандали иска кметът на София Йорданка Фанъдкова.

За противообществени прояви в момента се налага глоба от 200 до 500 лева. Фандъкова обаче предлага тези санкции да се удвоят.

Кметът на София иска още и въвеждането на глоба за родителите на непълнолетни лица от 16- до 18-годишна възраст, които са уличени в спортно хулиганство. В момента санкцията към тях е единствено задържане в териториална структура на МВР за срок до 10 денонощия.

Кметът посочи, че трябва да се въведе и по-широко прилагане на мярката футболни мачове да се играят без публика.

Фандъкова ще изпрати предложенията си до Народното събрание, Министерството на вътрешните работи и Българския футболен съюз за промяна на Закона за опазване на обществения ред при организирането на спортни събития.

Все още предстои изчисляване на щетите, нанесени върху общинска собственост по улиците в града, след срещата между "Левски" и ЦСКА на стадион "Георги Аспарухов".

Фандъкова е разпоредила депозитът от 5000 лева, внесен от организаторите на мача, да не се връща. Парите щели да са достатъчни за изчистването на терените.

Щетите върху градския транспорт ще бъдат покрити от застраховките на транспортните средства.

Общо 23-ма души бяха арестувани след футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА. Пострадаха 32-ма полицаи, като трима от тях бяха настанени в болница.

Три автобуса и два тролейбуса са с изпочупени седалки и стъкла. Бяха регистрирани редица други вандалски прояви като обърнати кофи за боклук, счупени витрини.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати