20 Април 2024 г. Събота

"Манчестър юнайтед" вкара четири гола като гост на "Уигън"

2011-02-26 17:47:59
"Манчестър юнайтед" се наложи убедително над "Уигън"червените дяволи" извън "Олд Трафорд" за последните десет месеца.

Хавиер Ернандес се разписа на два пъти, по един гол добавиха Уейн Рууни и Фабио. Домакините имаха няколко много опасни положения, но Едвин ван дер Сар спаси всички удари.

Българският нападател Димитър Бербатов влезе в игра 77-ата минута на мястото на Ернандес и асистира на Рууни за третия гол.

Двата отбора изиграха равностойно през първото полувреме. Домакините от "Уигън" започнаха срещата с по-голямо самочувствие и създадоха първите по-опасни положения. В 7-ата минута топката беше пратена в наказателното поле на гостите, няколко футболисти се разминаха с нея и Джон О’Шей изчисти в последния момент. Малко по-късно нападателят Виктор Моузес беше изведен сам срещу Ван дер Сар, но холандският страж показа класата си и парира силния удар.

Футболистите на сър Алекс Фъргюсън допускаха елементарни грешки в началните минути, губеха лесно топката в средата на терена и контраатаките им бяха спирани още в начален стадий. Нападателят Ернандес беше на върха на атаката на "червените дяволи", а Димитър Бербатов беше оставен на резервната скамейка.

Именно мексиканецът завърши по най-добрия начин една от малкото бързи атаки на гостите и откри резултата в 17-ата минута. Рууни взе топката в средата на терена, попаде на Нани, който напредна по крилото, центрира в наказателното поле и Чичарито напълно необезпокояван прати топката във вратата на Али ал Хабси.

В 18-ата минута Джеймс Макарти отправи много силен удар от близко разстояние след пас на Моузес, но Ван дер Сар и този път запази вратата си суха. Няколко минути по-късно Нани бе много близо до удвояване на резултата, изстрелът му обаче срещна дясната греда.

В заключителните минути на първата част "Уигън" вдигна оборотите и принуди "Юнайтед" да приеме играта в своята половина, но до опасности пред вратата на гостите не се стигна.

Домакините започнаха със същото добро темпо и второто полувреме, като още в 47-ата минута Мейнър Фигуероа отправи опасен удар от далечно разстояние, който обаче бе спасен. Малко след това и Родалега изпробва късмета си, но и той не успя да преодолее холандския страж.

В 60-ата минута пред гостите от Манчестър се откри страхотна възможност да направят преднината си по-комфортна. Нани шутира от дистация, Ал Хабси спаси, но топката попадна в Рууни овляда топката, не стреля, а върна към Дарън Флетчър, който прати топката в тялото на вратаря.

Постепенно "червените дяволи" започнаха да играят по-настоятелно и опасностите пред Ал Хабси зачестиха. Гостите владееха топката 60%, бяха отправили 11 удара, 8 от тях в очертанията на вратата. Така се стигна и до втори гол за тима на Фъргюсън. В 77-ата минута Чичарито отбеляза втория си гол. Рууни изведе с хубав пас Ернандес сам срещу вратаря и мексиканецът не сбърка. След попадението той бе заменен от Бербатов, което се оказа решаващо за следващото попадение на "Юнайтед".

В 84-ата минута българина получи топката в средата на терена, напредна като не беше притесняван от никого, попаде към Рууни, който на празна врата направи преднината класическа. Три минути преди края на редовното време Фабио оформи победата на гостите с четвърти гол след разбъркване в наказателното поле.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати