26 Април 2024 г. Петък

Вечното дерби или мачът на България

2011-02-26 15:20:16

 

Тази вечер е поредното издание на "Вечното дерби" Левски - ЦСКА. Двубоят между "сини" и "червени" е от 18.00 ч. на стадион "Георги Аспарухов" и ще е за 127-ти път в "А" група. Срещата ще се предава директно по Gol.bg.

Балансът до този момент - 50 победи за „сините”, 40 - за „червените” и 36 ремита. Головата разлика е 185:171 в полза на Левски.

Ръководствата на ЦСКА и Левски готвят високи премии на своите футболисти при победа в мача. Ако успеят да надвият сините, футболистите на Милен Радуканов очакват по 5000 лв. Бонусите за сините се очаква да бъдат с 1000 лв. по-малко.

През миналия сезон Левски не успя да победи ЦСКА, с което се спази традицията от последните осем първенства - или единият, или другият отбор да не пада от вечния враг в А група.

През месец август, на старта на новото първенство Левски удари ЦСКА с 1:0 с гол на Гара Дембеле. За последно сини и червени си размениха по една победа през сезон 2001/2002 г.

Само двама играчи от двата отбора са взели участие в последните четири дербита между "червените" и "сините". Това е Веско Минев от Левски и Тодор Янчев за ЦСКА.

Статистиката сочи още, че от сегашния състав на Левски, най-много изиграни шампионатни срещи в дербито има капитанът Христо Йовов – 13. Що се касае до ЦСКА, този показател е в полза на Тодор Янчев, който има 18 мача срещу Левски в А група.

ЦСКА няма победа над Левски от 20 септември 2009 година, когато Иван Стоянов и Костадин Стоянов вкараха, а броени часове преди срещата бе избухнала "Казанската афера".

Съдия отново ще е Антон Генов. От началото на кариерата си той е свирил 11 вечни дербита, повечето победи при него са за Левски.

Около 15 хиляди фенове се очакват на стадион „Георги Аспарухов” тази вечер. Вечното дерби Левски блокира София.

Органите на реда започнаха да предприемат крути мерки още от ранни зори в опит да разминат шествието на червените фенове със сините привърженици.

Полицията готви сериозно присъствие особено около стадиона. Да си пожелаем едно качествено дерби, с много голове и радост по трибуните

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати