29 Март 2024 г. Петък

Цветан Цветанов изпаднал в нервна криза "НАП"

2011-02-25 13:55:31

„Нека изпълнителният директор на НАП да каже на детектор на лъжата, че не е ходил в Министерството на вътрешните работи, за да говори с вицепремиера Цветан Цветанов по проверката на НАП за имотното състояние на министъра“.

Така червеният депутат Румен Петков отговори на призива на вътрешния министър всички политици от прехода, заемалите важни постове, президенти, премиери и председатели на НС да се подложат на подобна проверка от НАП като тази, през която мина самият той.

„Нека да видим какви са били доходите на президента Георги Първанов в началото на мандата му и какви са в момента доходите на него и неговото семейство“, каза по-рано Цветанов.

Според Петков било „форма на наглост“ точно вътрешният министър да призовава политиците да декларират доходите си, след като е отказал да посочи източника на приходите си.

„Красимир Стефанов би излъгал, ако отрече, че е разговарял с Цветанов за проверката на имотното състояние на министъра“, смята червеният депутат.

„Вътрешният министър Цветан Цветанов е изпаднал в нервна криза и търси начин да насочи в друга посока медийния интерес“, скочи от своя страна и Командира.

„Ако компетентните органи имат съмнения за доходи, те започват проверка, а не защото един човек, от когото сме снели доверието си, търси начин да насочи в дадена посока интереса на медиите“, добави Костов.

Той беше категоричен, че при неговото правителство е създадена системата за контрол на доходите на политиците чрез задължителното деклариране на имущественото състояние пред Сметната палата.

„Тази система действа вече 12 години - при нея започват проверките, когато има несъответствие между доходите и начините на живот, добави той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати