25 Април 2024 г. Четвъртък

Тъстовете с едничък имот от 62 кв.м., кълне се Цветанов

2011-02-24 21:55:11

В коментар за проверката на доходите и имотите на родителите на съпругата му, вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че и двамата имат продължителен трудов стаж, а тъстът му е продължил да работи и след пенсионирането си.

За цял живот работа те са придобили един-единствен недвижим имот след 1964 година, апартамент от 62 квадрата, подчерта Цветанов, като добави, че този апартамент вече бил прехвърлен на голямата му дъщеря.

Вие направете сами извода, дали едно семейство, което вече е над 70 години, от целия си трудов и съзнателен живот, като родители, не могат ли да си позволят да имат едно жилище 62 квадратни метра, което да купят и другото, което е, да имат и спестявания, които, разбира се, това ще бъде доказано в допълнението, което ще бъде извършено от проверката, която е направена, каза той пред БНР.


Вицепремиерът очаква всички оставащи неясноти около приходите на родителите на съпругата му, да бъдат изчистени при предстояща допълнителна проверка на НАП. 

Междувременно той призова тази прозрачност на доходите и имотите, която той е позволил по отношение на своето семейство да стане практика и да се приложи за всички политици.

 

По-рано днес от НАП обявиха, че няма разминаване между доходите и направените разходи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и съпругата му Десислава.

Семейството било проверено от данъчните за периода 2004-2009 г.  За тези 5 години доходите им са около 338 хиляди лева, върху тях са платени 50 хиляди данъци и чисто Цветанови са спечелили сами 287 хиляди лева.

На родителите на съпругата на Цветанов ще бъде възложена данъчна ревизия, обявиха от НАП, след като преди ден от в. „Галерия“ разкриха, че приходите и разходите на тъстовете на МВР шефа Васил и Стефанка Георгиеви се разминават с около 150 хиляди лева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати