20 Април 2024 г. Събота

Сълзи, завист и суета на наградите на Планета

2011-02-24 16:44:57

За първа година чалга гигантът Пайнер премести церемонията на годишните музикални награди на телевизия Планета от зала 1 на НДК в зала Универсиада. И сбъркаха. Церемонията не бе никак бляскава, ВИП масите изглеждаха като част от ресторантски интериор и бяха бедно заредени. 

Капацитетът на залата също е различен. Така едва 700 фенове станаха свидетели на вечер, изпълнена със суета, сълзи, зле прикрита завист и награждаване на принципа "да има за всеки".

Началото на шоуто бе поставено от последния трансфер на Пайнер - Кали. Певицата вдигна залата на крака с хита си „Като те почна“, но видимо се измъчваше на сцената с наложения масов дрескод - рокли и високи токове. Имидж, който е твърде далечен от нейния. 

Организаторите раздадоха десетки статуетки и по този начин намалиха напрежението сред изпълнителите, но все пак се откроиха групички, които зле прикриваха недоволството си към победителите в отделните категории.

За певица на годината бе обявена Галена, напълно заслужено според показаното през 2010-та, но пък последва грозна сцена - част от публиката я освирка. В залата имаше организирани фенове на Преслава и Анелия, които се постараха да помрачат настроението на победителката.

Самата Галена си пожела поне половината от любовта на почитателите към Преслава, която през последните 4 години носеше короната на номер едно в жанра. Едрогърдата брюнетка пък от своя страна подкрепи своята приятелка на сцената, като моментът бе достоен за сюжет на сапунка. Двете най-актуални изпълнителки се просълзиха, прегръщаха се, а в края на шоуто представиха и новия си дует "Хайде, откажи ме".

Награждаването на певица номер едно бе пропуснато от Анелия, която си тръгна малко преди обявяването на номинациите. Бившата жена на Коко Динев за пореден път се размина с престижните статуетки и видимо бе разочарована. За сметка на това обаче тя бе отличена за летен хит с парчето "4 секунди". 

В отбора на недоволните е и Мария, която през последните седмици на няколко пъти се изказа в медиите как нейните песни са тотални хитове, но остават недооценени на подобни церемонии. 

И от трибуната, докато взимаше статуетка за дискотечен хит, отново изстреля дежурната фраза, че любовта на хората е най-важна. Идва обаче логичният въпрос на голяма част от почитателите на фолка - кога най-после ще започне да пее на живо?  

Цветелина Янева, която се радва на най-голямо внимание от страна на шефовете на Пайнер, бе определена за най-прогресиращ изпълнител на 2010. Определено изпълнителката влага много средства в похода към върха, но тя е типичен пример как непремерената амбиция изпреварва любовта на феновете. 
Иначе отново демонстрира скъпи тоалети и за разлика от повечето си колежки пя наживо.  

Отново най-атрактивна на сцената бе Андреа, за която 2010-та бе най-силната й година досега. Тя получи статуетка за най-продаван албум, което си бе чиста компенсация, че бе елиминирана от номинации за певица на годината.

Трудно може да се повярва, че нейният проект е номер едно за миналата година при положение, че бе представен в края на декември. Тя обаче демонстрира непукизъм и добро настроение в компанията на Димитър Митовски, продуцент на най-успешния български филм "Мисия Лондон" и колегите си Илиян, Константин и Борис Дали. 

Трио БИК грабна приза за хит на 2010-та с "Палатка", а Илиян взе най-престижната мъжка награда - изпълнител на годината.

Никога не е късно да станеш за резил. Тази максима явно е допаднала на Милко Калайджиев, който реши да се прави на тийнейджър на сцената.

За съжаление няма как да бъде българския Джъстин Бийбър. Той се качи на сцената в някаква пъстра комбинация от дрехи, с преобладаващ дънков материал. Неговата сценична партньорка Теди Александрова допълваше модния терор на дуета с многоцветно електриково подобие на пачка. 

Сред големите отсъстващи бяха Камелия и Ивана, които по принцип имат немалко почитатели, но явната им липса сред наградените явно бе основателна причина да не уважат събитието.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати