Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 17
Начало arrow Политика arrow Сговор отлага изслушването за имотите на Цветанов?

Сговор отлага изслушването за имотите на Цветанов?

  Print E-mail
2011-02-24 10:07:18
източник: dnes.bg

Любопитен сговор между сини, червени и ДПС заподозря депутатът от „Атака” и председател на комисията за борба с корупцията Валентин Николов. 

Според него Димо Гяуров, Бойко Великов и Камен Костадинов нарочно бойкотират днешното заседание, на което трябва да бъде изслушан председателя на НАП Красимир Стефанов.

Самият Стефанов посочи, че днес ще представи доклада си (плод на 4-месечен упорит труд на агенцията) за имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Димо Гяуров от „Синята коалиция” обаче пратил писмо напредседателя на комисията Николов, в което моли за отлагане на заседанието, защото имал важна командировка. За същото настояли и Великов и Костадинов. 

Депутатите искали, преди да изслушат Красимир Стефанов, да се запознаят с неговия доклад. А такъв още не е постъпил в Народното събрание.

„Не мога да разбера защо се правят опити да бъде провалено заседанието на комисията”, възмути се пред журналистите в парламента Валентин Николов. 

Все пак той увери, че дори да няма кворум, срещата с Красимир Стефанов ще се проведе. Нещо повече – щяла да бъде публична. 

„Екипът на НАП, който е около 10 души, ще даде възможност на журналистите да зададат своите въпроси”, допълни националистът. 

Николов изрази учудване защо точно народните представители, които най-силно настоявали за по-бързо приключване на проверката на имотите на Цветан Цветанов, днес се отказват от заседанието. 

„Не знам колко страници е докладът, но ако днес отложим заседанието, ще имаме възможност да се запознаем с резултатите след 10 дни”, аргументира своята прибързаност шефът на комисията по корупция.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  Новини Президентът, Европейският съюз и местната власт са единствените с положителен рейтинг. Това показват резултатите от проучване на Агенция "Афис", извършено между 17 и 22 януари - малко ...
  Новини "Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни, хладилниците на хората и няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах."Това ...
  Новини Президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си към кабинета на Борисов. Изявлението беше последвано от ожесточени спорове между ГЕРБ и БСП в парламента. ГЕРБ заплашиха държавния глава с ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?