26 Април 2024 г. Петък

Изглежда емоционално, но не бях спал цяла нощ!

2011-02-24 10:06:13

Използваме всяка възможност за извеждането на всеки човек от Либия – независимо дали става въпрос за българи или чужденци. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV, като допълни, че действията на българската държава са били високо оценени на европейско и световно ниво.

Той каза още, че по въпроса работят министър, двама заместник-министри и поне 30 човека щаб около тях.

"Просто спасяваме хората(…)Правим всичко възможно да си ги изведем", обясни министър-председателят.

По думите му ситуацията там ще стане още по-сложна, след като медицинските лица, които са главно чужденци, напуснат страната.

"Продължавам да твърдя, че такъв рекет, какъвто Либия и лично Кадафи направи с българските медици, няма в 21 век. "Спасяването" им струва на България над 130 милиона долара, които буквално Кадафи ни ги открадна.

Като пуснаха слуха, че българите са заразили децата със СПИН, дългът, които имаше Либия към България, беше спрян и това в пари ни струва около 300 милиона лева”, отсече премиерът в коментар по темата за моралното оневиняване на българските медици със смъртни присъди след СПИН процеса в Либия.

На въпрос често ли взема  емоционални кадрови решения относно уволнението за няколко часа на шефа на Техноекспортстрой”"">„Изглеждаше емоционално, защото всеки час от щаба ме информираха и практически през нощта аз не съм спал, защото ме информираха дали излизат”.

Премиерът отново напомни, че  и двата самолета, изпратени в Либия, са държавни, платени с държавни пари.

„Съответно едната държавна фирма е докладвала на министър Плевнелиев, а във Външно министерство действа щаб, който работи с останалите държави и съответно с правителствения Авиоотряд. Хубавото е, че и двете страни са се престарали в желанието си да вземат и да организират колкото се може по-бързо повече хора. Г-н Коцев се извини за желанието си, което всъщност не е било лошо, максимално бързо да извади служителите от държавната компания „Техноекспортстрой” и затова го върнах", аргументира се премиерът.

Относно новите данни около имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов Борисов беше категоричен, че не коментира „активни мероприятия”. 

В сряда вестник  „Галерия” съобщи, че тъстовете на МВР шефа препирали парите му и разполагали със съмнителни 150 000 лв.

Премиерът напомни, че шефът на НАП ще оповести доклада от проверката, който съдържал 200 страници. Цветанов бил поискал само да му бъдат заличени личните данни и бил дал съгласие документът да стане публично достояние  чрез медиите.

„Аз по слухове не работя. Думата „ако” не съществува”.

Той отрече да води война със сочения за лидер на Октопода Алексей Петров.

„Конфликтът, който продължава между него и министър Цветан Цветанов, се вдига и към мен и не случайно бях атакуван аз в Народното събрание”, смята още премиерът.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати