25 Април 2024 г. Четвъртък

Цветанов има проблеми с Ал. Петров, призна Борисов

2011-02-24 07:49:20

Премиерът Бойко Борисов заяви в ефира на bTV, че конфликт между него и Алексей Петров няма. По думите му определена конфронтация има по-скоро между вътрешния министър Цветанов и бившата барета. Прословутият „трети човек", който печели от словесните престрелки в публичното пространство може да е както човек, така и партия, заяви премиерът.

Борисов заяви, че всички документи, свързани с проверката на имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов ще бъдат предоставени на медиите след обявяването на резултатите днес. Министър-председателят посочи, че вицепремиерът е поискал единствено да бъдат заличени личните му данни.

 

Борисов призова журналистите да не се следват дневния ред, който в. Галерия им задава. Той посочи, че лично е изпратил през миналата седмица шефа на НАП Красимир Стефанов в парламента, за да обясни на депутата от БСП Антон Кутев защо проверката (с обем от над 200 стр. - бел.ред.) се е забавила.

Борисов отказа да коментира огласената вчера от седмичника информация, че тъстът и тъщата на Цветанов управляват парите му, защото това били „слухове и активни мероприятия". Премиерът остави без коментар и информацията за среща между Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски във връзка с евентуална президентска кандидатура на бившия монарх.

 

Във връзка с уволнението и последвалото „помилване"на шефа на „Техноекспортстой" Емил Коцев, премиерът Борисов заяви, че и двата самолета до Либия са били платени с държавни пари, като екипажите им са докладвали съответно на МРРБ  и на МВнР.

Министър-председателят посочи, че е хубаво, че и двете страни са се престарали и не е важно кой министър се е справил по-добре, а самият Коцев се е извинил за изказванията си, че „Техноекспортстой" е провела самостоятелна спасителна операция.

Според Бойко Борисов дори когато либийската държава е функционирала е имало сериозни проблеми с издаването на визи. Той посочи, че Муамар Кадафи е упражнилбезпрецедентен рекет върху българската държава при освобождаването на медиците ни, което е струвало на страната 300 млн. лева.

По отношение на вчерашната визита на европрезидента Херман ван Ромпой, Борисов заяви, че с изказването си пред българските журналисти той е показал, че напълно подкрепя членството ни в Шенген. Цветан Цветанов, който е в Брюксел, докладва, че отношението на много държави като Германия се е променило в положителна посока, заяви още Борисов. По думите му ще сме напълно готови около 24-25 март.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати