20 Април 2024 г. Събота

Байерн взе сладък реванш от Интер

2011-02-24 07:34:37

Байерн (Мюнхен) спечели изключително важна победа като гост срещу Интер с минималното 1:0 в първи осминафинал в Шампионската лига.

Това бе сладък реванш за баварците за загубата им от "нерадзурите" с 0:2 на финала на турнира на богатите миналия сезон.

Двата отбора напълно оправдаха очакванията и изиграха спиращ дъха мач, в който головите положения се редяха буквално едно след друго, а атаките не спряха през всичките 90 минути.

На два пъти пък и гредите помогнаха на домакините от Интер след изстрели на Франк Рибери с глава и Ариен Робен, при които топката не пожела да влезе във вратата.

В крайна сметка германците триумфираха в последната минута на двубоя, когато Робен стреля с левия крак от границата на наказателното поле, Жулио Сезар не успя да улови топката и я пусна пред себе си, като за притичалия Марио Гомес не бе трудно да вкара на празна врата - 1:0 за Байерн.

С голяма заслуга за постигнатата победа обаче бе и вратарят на Байерн Томас Крафт, който буквално "заключи" вратата си и не позволи на противниковите футболисти да го преодолеят.

В другия мач от вечерта Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов в състава си извъртя постно 0:0 като гост на Олимпик Марсилия.

Българският нападател бе на терена през цялото време, но нямаше с какво да помогне на своя отбор, тъй като твърде рядко играеше с топката.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати