Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow България arrow България ГЕРБ вдига заплатите и пенсиите, ама ще е друг път

България ГЕРБ вдига заплатите и пенсиите, ама ще е друг път

  Print E-mail
2011-02-23 18:56:49
източник: dnes.bg

Верни на премиерския съвет – да отговарят веднага след като бъдат нападнати, депутатите от ГЕРБ Снежана Ангелова и Валентин Николов контраатакуваха Корнелия Нинова от БСП.

По думите им позицията на Нинова за незабавно увеличаване на заплатите и пенсиите и за оставката на социалния министър Тотю Младенов е „стъпка за оглавяване на социални протести и бунтове.” „Те искат да ги провокират, за да влязат в дневния ред на обществото”, прозря Николов.

Според него вариантите за незабавно увеличаване на доходите са два – или чрез по-високи данъци, или чрез отиване към процедура по свръхдефицит, за което България ще плаща глоба. „Ако е така, да го кажат ясно”, призова депутатът от мнозинството.

Според Валентин Николов България е сред първите четири страни в Европейския съюз по ръст на икономиката.

„Те искат да изместят темата и да кажат, че хората не ядяли магистрали. Единственият начин за нарастването на икономиката е чрез магистралите. Това го знае и най-малкото дете в Европейския съюз”, посочи Николов.

На въпрос дали в рамките на мандата ГЕРБ смята да увеличи доходите на българите, Валентин Николов отговори „категорично да – това ще зависи от приходите и приходната част на бюджета. Когато расте икономиката можем да ги индексираме”.

„Това може да се каже в най-рано в средата на годината, когато се видят макроикономическите показатели”, помогна колежката му Снежана Ангелова.

Естествено ГЕРБ припомни греховете на тройната коалиция, които не пипали заплатите и пенсиите в годините на икономически растеж, а го направили предизборно – през 2008-ма и 2009-та година. „Благодарение на този предизборен популизъм, ние заварихме дефицит в бюджета, когато поехме управлението през юли 2009-та година”, заяви Ангелова.

На въпрос дали и настоящите управляващи няма да подходят по същия начин – оставяйки огромни задължения към наследниците си –Аз съм сигурен, че следващото правителство ще е на ГЕРБ – благодаря ви!”.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?