Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Март 21
Начало arrow Политика arrow Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

  Print E-mail
2011-02-23 17:00:47
източник: dnes.bg

40% от доходите на българина отиват за закупуването на най-основните хранителни продукти, нужни за оцеляване. Статистиката е на НСИ, но я съобщи депутатът от „Коалиция за България” Корнелия Нинова.

Според нея само за един месец – от януари до февруари, храните са поскъпнали с 1.8 на сто.

"Тенденцията е цените да продължават да растат. Твърдението на правителството, че това се случва в цял свят, не е вярно”, заяви Нинова.

Според нея докато например месото в чужбина поевтинява през последните месеци, у нас цената продължава да върви нагоре.

"Хората не ядат само СРС-та и асфалт по магистралите. Вече става въпрос за основни хранителни стоки за изхранването на българските граждани”, иронизира дневния ред на ГЕРБ Корнелия Нинова.

От БСП дават на социалния министър срок – до петък да представи конкретен план за индексиране на доходите на хората. В противен случай „по-добре да си ходи, да не мъчи себе си и държавата”, посъветва Нинова.

Бившият зам.-министър на земеделието и вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева пък посочи първоизточника на проблемите с високите цени на храните. Според нея досега директните плащания към земеделските стопани вече трябваше да са факт.

"Където и да минете в страната, ще чуете от хората, че те не са готови за новата производствена година. Хората си колят останалите животни, защото и до момента националните доплащания не са направени. Българското животновъдство е поставено на прага не на оцеляването, а на спасяването”, посочи Плугчиева.

По думите й усвояемостта по програмата за развитие на селските райони е 6%.

"Питам аз - останалите 94% как ще бъдат използвани през следващите три години и как ще стигнат до хората”, заяви Меглена Плугчиева.

Според нея министърът на земеделието Мирослав Найденов напоследък се вживявал в ролята на председател на Агенцията по безопасност на храните, вместо да върши своята работа.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?