Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 21
Начало arrow Политика arrow Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

Тотю Младенов да не се мъчи повече, призовават от БСП

  Print E-mail
2011-02-23 17:00:47
източник: dnes.bg

40% от доходите на българина отиват за закупуването на най-основните хранителни продукти, нужни за оцеляване. Статистиката е на НСИ, но я съобщи депутатът от „Коалиция за България” Корнелия Нинова.

Според нея само за един месец – от януари до февруари, храните са поскъпнали с 1.8 на сто.

"Тенденцията е цените да продължават да растат. Твърдението на правителството, че това се случва в цял свят, не е вярно”, заяви Нинова.

Според нея докато например месото в чужбина поевтинява през последните месеци, у нас цената продължава да върви нагоре.

"Хората не ядат само СРС-та и асфалт по магистралите. Вече става въпрос за основни хранителни стоки за изхранването на българските граждани”, иронизира дневния ред на ГЕРБ Корнелия Нинова.

От БСП дават на социалния министър срок – до петък да представи конкретен план за индексиране на доходите на хората. В противен случай „по-добре да си ходи, да не мъчи себе си и държавата”, посъветва Нинова.

Бившият зам.-министър на земеделието и вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева пък посочи първоизточника на проблемите с високите цени на храните. Според нея досега директните плащания към земеделските стопани вече трябваше да са факт.

"Където и да минете в страната, ще чуете от хората, че те не са готови за новата производствена година. Хората си колят останалите животни, защото и до момента националните доплащания не са направени. Българското животновъдство е поставено на прага не на оцеляването, а на спасяването”, посочи Плугчиева.

По думите й усвояемостта по програмата за развитие на селските райони е 6%.

"Питам аз - останалите 94% как ще бъдат използвани през следващите три години и как ще стигнат до хората”, заяви Меглена Плугчиева.

Според нея министърът на земеделието Мирослав Найденов напоследък се вживявал в ролята на председател на Агенцията по безопасност на храните, вместо да върши своята работа.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Президентът Румен Радев разпространява непотвърдена информация. Може би това е фалшива новина. Това заяви в ефира на БТВ енергийният министър Теменужка Петкова по повод изказване на ...
  Новини Колко пари са изхарчени за интеграция на ромите и какъв е ефектът? Това попита депутатът от БСП Георги Гьоков по време на обсъждане на административния мониторингов доклад за 2017 година ...
  Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
  Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?