25 Април 2024 г. Четвъртък

Ако има PR, той е само в полза на Бойко Борисов!

2011-02-23 16:59:29

Ако говорим за PR, той е само в полза на правителството, не в полза на „Техноескпортстрой".

Това коментира пред Дарик радио директорът на държавната фирма, който беше уволнен от премиера Бойко Борисов. 

Премиерът се разгневи заради евакуацията на българите от Либия, като аргументира решението си с това, че някой се е опитал да си направи "евтин PR на гърба на Външно министерство".

„Никъде не съм казвал нищо друго, освен че е по негова препоръка и съгласувано с министър Плевнелиев. Ако говорим за това, че съм изпратил самолет, за да си прибера закъсалите работници в Либия. Ами и утре ако се наложи, и утре ще изпратя. Пари се печелят, човешкият живот не се връща“, коментира Коцев.

„Изпреварихме всички, бяхме едни от първите. Само че аз ден и половина се занимавах с разрешението за кацане и изтегляне на нашите работници", обясни той.

"Правителственото звено „Авиоотряд 28" отишли в „България Ер" и най-бандитски взели разрешението на моя самолет и казали, че те ще кацнат с това разрешение. Да, обаче международната организация по въздухоплаването не допуска такива замени.

Там всичко е персонализирано - по самолет, по хеликоптер, има номер също така. И те излетяха и някъде над Малта се усетиха, че не могат. И ако говорим за PR, той е в полза на правителството, не в полза на "Техноескпортстрой", заключи отстраненият шеф.

Проблемът с координацията за евакуацията на българите от Либия стана ясен още във вторник. Според първоначалните планове самолетът, нает от "Техноекспортстрой", трябваше да тръгне за Либия във вторник сутринта, но полетът беше отложен.

От Външно обвиниха "Техноекспортстрой", че е подвела институциите с неизпълнен ангажимент по евакуацията. 

В крайна сметка от България за Джамахирията в късния следобед във вторник излетяха два самолета – първо правителственият „Еърбъс“, а малко след него и самолет на „България Ер“, ангажиран от държавната „Техноекспортстрой“.

Тази нощ обаче на Летище София кацна първо машината на „България Ер“ със 110 българи и шестима румънци на борда. След него около 10 часа сутринта пристигна и правителственият самолет.

Той прибра от Либия 83-ма души, от които само една българка, 70 хървати, 2 южнокорейци и 10 китайци.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати