20 Април 2024 г. Събота

Срамен мир между ГЕРБ и престъпността

2011-02-23 10:58:51

"Свалили сме доверието си от Цветанов, как ще гласуваме "въздържал се" при следващ вот на недоверие", каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по БНТ.

Лидерът на ДСБ прогнозира, че около Великден БСП и ДПС ще внесат вот на недоверие и този път той ще бъде насочен към МВР шефа.

"Всички тези глупости, които говори Цветанов, ми омръзна да ги слушам. Вижда се неговата безпомощност. Ако той е истински държавник, те ще потърсят консенсус, ще се изправят и ще подновят битката с престъпността", коментира Командира.

"Ако институциите бяха силни, нямаше да има нужда от промени в законите, те щяха да действат в техните рамки и нямаше да се стига до тези скандали", добави той.

Костов заяви, че няма как да аплодира създаването на ново звено за борба с корупцията, тъй катo има 30 национални институции за борба с корупцията и ако те си вършат работата, няма да има нужда от 31-во звено.

"Прекратяването на войната с организираната престъпност е най-големият проблем. БОРКОР не е син орган, не е и червен, Станишев го каза. Тогава това е орган, който се харесва само на Алексей Петров, ако говорим за БОРКОР", подчерта Костов.

Той добави, че Елеонора Николова, сега замeстник-директор на БОРКОР, отдавна няма нищо общо със сините.

Според Костов преминаването на разписването на СРС-та от министъра към главния секретар на МВР не променя нищо в схемата.

С организираната престъпност явно имало примирие, тъй като нямало нито една осъдителна присъда.

"В момента се намираме в период на договаряне на "един срамен мир" между престъпните групировки и правителството на ГЕРБ", категоричен е Командира.

Според него не се търси консенсус за решаване на битката с престъпността.

По думите му, за да се достигне до ситуацията "плуващата в олио България" да плаща за литър олио 2 пъти повече, отколкото в Ротердам, това означава, че някой блокира каналите за международна конкуренция.

Той подчерта, че в момента в Италия цените на храните, дрехите и обувките са по-ниски, отколкото в София.

"България е в тежка депресия, това трябва да е ясно! По време на криза българската икономика напълно алогично увеличава цените и то на хранителните стоки, което мачка цялото останало потребление", обясни още Костов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати