29 Март 2024 г. Петък

Стинг идва за нов концерт в София на 7 юни

2011-02-22 09:25:16
Стинг идва в София на 7 юни по случай 20-годишнината от създаването на София Мюзик Ентърпрайсис. Концертът ще бъде на стадион "Георги Аспарухов".

Събитието е част от турнето Symphonicity, а по време на него Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас)., На сцената ще свири и симфоничен оркестър.

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба на 25 февруари и могат да бъдат купени билетния център на НДК, през сайта www.ticketpro.bg и касите на "Тикетпро" и неговите партньори в цялата страна. Цените са по 80, 100, 150 и 200 лв. 

Концертът на звездата е част от турнето Symphonicity. По време на него Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас).

Сцената за концерта на "Георги Аспарухов" ще бъде разположена с гръб към сектор "В" на стадиона. Пред нея върху терена на специално покритие ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор "А", като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.

В турнето си Symphonicity Стинг изпълнява най-големите си хитове с аранжимент за симфоничен оркестър. В селекцията са включени парчетата на The Police "Every Little Thing She Does Is Magic", "Roxanne", "Next To You" и "Every Breath You Take," както и творбите от самостоятелната му кариера като "Englishman in New York," "Fragile," "Russians", "If I Ever Lose My Faith in You", "Fields Of Gold" и "Desert Rose".

Световното турне на Стинг е организирано от Live Nation и продуцирано от RZO Entertainment, Inc. съвместно със Universal Music Classical Management & Productions.

Концертът на 7 юни ще бъде третият на звездата в България. Първата му изява пред родна публика беше през май 1996 г. в НДК, а след това той пя в Несебър през юни 2006 г.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Култура


Новини
Световната здравна организация излезе с препоръки за психичното здраве на населението. Акцентът е върху психическата стабилност на лекарите, които се борят за живота на заразените и със седмиц ...
Новини
Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари.Книгата е в превод на Маргарита Укегава. &quo ...
Новини
"Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
Новини
Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатн ...
Новини
В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите Седмочисленици ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати