20 Април 2024 г. Събота

Цветанов не иска раздяла с Калин Георгиев

2011-02-22 09:13:07

Премиерът ще реши дали сегашният главен секретар на МВР Калин Георгиев ще оглави ДАНС след оставката на Цветлин Йовчев, заяви пред БНТ МВР шефът Цветан Цветанов. 

Той добави обаче, че в момента не се разглежда освобождаването на когото и да било от ведомството. 

„Мога да кажа, че създадох изключително добър екип, включващ моите заместници и главния секретар на МВР, и не бих искал да се разделям с никой“, заяви Цветанов. 

Относно оставката на Цветлин Йовчев министърът беше категоричен, че това е било негово лично решение, което не е било обсъдено с никой. 

„Аз и премиерът разбрахме в последствие. Не го е съгласувал“, каза Цветанов и отхвърли обвиненията, че Йовчев е платил неговата сметка заради СРС-гейт. 

„Министърът на вършените работи има само разпореждане за използването на СРС. Той няма възможността да контролира целия информационен поток, който е подаден от досъдебно производство. Така че, в тази посока, затова има наблюдаващ прокурор и оперативните работници, които прослушват разговорите, които са от ДАНС“, напомни министърът, с което обясни, че няма вина за изтичането на записите.  

В тази връзка той коментира, че каквото и законодателство да бъде прието, остава човешкият фактор. 

„Ако има недобросъвестни служители, всяко законодателство може да бъде опорочено. Ние правим всичко възможно да повишим контрола, за да няма изтичане на информация“, каза още вътрешният министър.

Той беше категоричен, че назначението на бившия председател на ДАНС от времето на тройната коалиция  Петко Сертов за заместник-шеф на новата антикорупционна структура към Министерския съвет БОРКОР, няма да доведе до възстановяване на статуквото.

„БОРКОР има съвсем различни компетентности. Премиерът се е ръководил в решението си да ползва административния капацитет на хора, които все пак имат някакви познания“, мотивира решението на Борисов МВР шефът.  

Към 15 март страната ни технически ще бъде готова за членството си в Шенген, каза още Цветанов по повод доклада, който ще изнесе пред президента на предстоящото заседание на КСНС.  

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати