Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Януари 22
Начало arrow Политика arrow Депутат от ГЕРБ: Странджев има за какво да се притеснява

Депутат от ГЕРБ: Странджев има за какво да се притеснява

  Print E-mail
2011-02-21 08:05:17
източник: dnes.bg

Съществува тежка корупционна схема на Митница Свиленград, обяви пред bTV Иван Петров – депутат от ГЕРБ и член на Комисията за контрол на ДАНС.

По думите му парите от нея отиват по високите управленски равнища на Митниците, а всичко се е осъществявалопред очите на бившия зам.-шеф Антоний Странджев.

Депутатът каза още, че в момента тече досъдебно производство за тежкопрестъпление и е нормално Странджев да изпитва притеснения.

Петров обаче отказа да назове конкретни имена, включени в разследването.

„Какво по-нормално от това, ако виждаш, че ръководни служители са част от такава схема, да приложиш СРС-та“, заяви Петров и добави, че с такова съмнение са слушани Странджев и Танов.

Според Иван Петров Танов до голяма степен е бил подвеждан и най-вероятно не е генераторът на случващото се.

„От тези разговори, които съм провел с колегите от ДАНС, оставам с убеждението, че до голяма степен нещата се движат от Странджев, защото той е бил оперативният началник", каза той и добави, че Танов също си носи отговорността, но на него не винаги му е било докладвано - Странджев бил укривал информация от Танов.

Той допълни обаче, че може би е трябвало да се осъществи по-силен контрол, посочвайки случай с контрабандна, при който е отказано да бъде отворен контейнер, за който имало информация, че съдържа цигари.

По думите му това е контрабандна схема на БСП, в която обаче няма начин да се стигне до поръчителите. Петров намеси и името на бившия шеф в Свиленград Стефан Марашев, който бе отстранен в края на 2010 година заради незаконното строителство на язовир Ивайловград.

„Нека прокуратурата излезе със становище. Кръгът на лицата, които биха могли да изнесат тези разговори, се стеснява. В крайна сметка ще се стигне до източника. Системата на сигурността трябва да излезе с категорично становище и с много тежка санкция", отбеляза той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?