Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Януари 19
Начало arrow Политика arrow Наш ще е следващият президент, уверени са от ГЕРБ

Наш ще е следващият президент, уверени са от ГЕРБ

  Print E-mail
2011-02-21 07:55:07
източник: dnes.bg

Решението за номинацията на кандидата за президент на ГЕРБ ще бъде взето през май или юни, каза Цветан Цветанов – председател на предизборния щаб на ГЕРБ, на пресконференция в националния пресклуб на БТА.

В отговор на въпрос на БТА Цветанов посочи, че Пловдив е градът, където от националния предизборен щаб са си поставили задача да спечелят местните избори. 

Хората там имат желание за промяна, която трябва да бъде постигната независимо от това кой кандидат ще спечели изборите. Цветанов посочи, че в София нагласата на организационните структури е кандидатът за кмет да е Йорданка Фандъкова. 

Ще дадем свободата на структурите за евентуално партньорство, но решенията, вземани от партията в предишни избори, са били винаги за самостоятелно участие, посочи Цветанов. 

По думите му самостоятелно спечелените избори в София показват силата на партията и нейния потенциал. 

Цветанов каза още, че кметът на Раднево е приет за член на ГЕРБ и той е евентуалната кандидатура за кмет на общината от страна на партията. По думите му никъде в критериите няма изискване кандидатът за кмет да е член на партията. 

Той допълни, че ще се ограничи в ползването на годишния си отпуск, за да го ползва месец преди изборите. Цветанов посочи, че в ИК на ГЕРБ не е обсъждано кой ще е кандидатът на партията за президент. 

Има много възможни кандидатури, а от премиера на страната беше споменато, че аз бих могъл да съм евентуалния кандидат, и всички виждате какъв е резултатът от това, коментира той. 

Той допълни, че всеки един от членовете на предизборния щаб може да е кандидат за президент, но увери, че следващият президент ще е от ГЕРБ. 

По думите на Цветанов по-голямата част от сегашните кметове 
на ГЕРБ ще бъдат издигнати отново. Според него след приключването на изборите не е проблем обсъждането на конкретни политики с други политически формации, но участието на партията в изборите ще е самостоятелно. 

Той не изключи политическо партньорство след местните избори с всички партии от целия спектър, стига това да е в интерес на населените места.

Няма да отстраняваме нашите кандидати с "масов отстрел", след като за някой от тях в общественото пространство излезе нещо; това може да стане единствено след като се произнесат компетентните органи, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. 

Цветанов допълни отговора на Велчев с излязлото преди няколко дни становище по обвиненията за гаранцията на банков заем, в намирането на която той бе замесен по обвинения от политическа партия за времето му като заместник-кмет на Столичната община.

 

По думите му официалното становище е, че общината не е била страна по това дарение и няма как да е търсила гаранция по заема. 

По думите на Цветанов, по отношение на обвиненията за имотното му състояние, той реално е купил един апартамент и ще изплаща друг в продължение на още 29 години.

Ръководим се само от изпълнението на решения, които се обсъждат в ГЕРБ, каза Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали партията ще изчака издигането на кандидат от хората около Алексей Петров, за да издигне своята кандидатура. 

Цветанов не отговори на въпрос дали Калин Георгиев – главен секретар на МВР, ще е следващият председател на ДАНС. Това е кандидатура, която се номинира и ще се оповести единствено от премиера, посочи той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Водата е изключително ценен ресурс, трябва с грижа и внимателно да я потребяваме. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите Ивелина ...
  Новини "Тази политика, която води правителството, продължава да залага на ниски заплати и ниски данъци".Тази критика отправи президентът Румен Радев по време на предаването ...
  Новини Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща.Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем ...
  Новини Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров.Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия. Той не ...
  Новини И Фандъкова, и Манолова съзнават, че който посегне към лошото ще загуби. Затова и двете до момента играят позитивно. Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев в първия ден на предизборната ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?