25 Април 2024 г. Четвъртък

До седмица НАП казва за имотите на Цветанов

2011-02-18 13:01:27

Следващия четвъртък обществото ще научи резултата от дългата проверка на НАП върху имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Ангажимента пое лично председателят на агенцията Красимир Стефанов.

Той беше предизвикан от изказване на депутата Антон Кутев, който сподели пред журналисти, че премиерът Бойко Борисов го е излъгал.

Миналата седмица по време на парламентарния контрол Борисов обеща, че до седем дни от НАП ще имат резултат за Цветанов. „Бойко Борисов отново ме излъга”За мен това означава само едно – че в институциите на България вече четвърти месец не могат да измислят как да прикрият корупция по високите етажи на властта”.

След тези думи Красимир Стефанов се яви лично в парламента и обясни, че е „изпратен при господин Кутев”, за да му обясни какво представлява една проверка като механизъм и начин на извършване. Стефанов не уточни от кого е изпратен, но обясни, че е поискал отсрочка от премиера Борисов за работата на НАП по Цветан Цветанов. Тя била приключила, почти.

В момента се пишел докладът по нея, затова Стефанов реши да не избързва с изводите дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние. Шефът на НАП е убеден, че агенцията му не само не се е забавила, но дори напротив – работела прекалено бързо.

Пред Кутев и пред журналистите Стефанов разясни, че проверка на физическо лице се прави четири месеца. Въпреки че преди около месец лично финансовият министър Симеон Дянков посочи, че срокът е три месеца.

„Така е по закон”, оправда се Красимир Стефанов. Но имало възможност да се удължи до три години. Нещо, от което НАП нямало да се възползва заради натиска по този случай.

Запитан дали има политически натиск, Красимир Стефанов посочи, че за такъв можели да се приемат въпросите на Антон Кутев.
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати