29 Март 2024 г. Петък

Депутатите гледат на второ четене Закона за тютюна

2011-02-18 07:14:38
Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще започне в 9,00 часа с второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за тютюна и тютюневите изделия. 

Парламентарният контрол ще започне в 11 часа, като отговори на депутатски въпроси и питания ще дават девет министри. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще отговори на въпрос от народните представители Янаки Стоилов, Михаил Миков и Георги Божинов, както и на три питания от депутатите Сергей Станишев, Яне Янев и Асен Гагаузов, и от Сергей Станишев и Димчо Михалевски. 

След това министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще отговори на два въпроса, зададени от народните представители Мая Манолова и Милена Христова, както и на две питания от депутатите Драгомир Стойнев и Емилия Масларова. 

Министърът на външните работи Николай Младенов също ще участва в парламентарния контрол, отговаряйки на питане на народния представител Иван Иванов. 

На един въпрос от депутата Любомир Владимиров ще отговори министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов ще отговоря на 9 въпроса от народните представители Мая Манолова (4 въпроса), Георги Икономов, Захари Георгиев, Йордан Бакалов, Георги Божинов и Румен Петков, както и на Румен Петков и Георги Апостолов. 

Министрите Нона Караджова, Александър Цветков, Трайчо Трайков и Маргарита Попова също ще участват в парламентарния контрол. 

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал отлагане със седем дни на отговори на питанията на депутатите Антон Кутев и Георги Пирински.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати