26 Април 2024 г. Петък

Чешки депутатки лъсват в провокативен календар

2010-07-11 10:29:15

На тазгодишните избори в Чехия повече жени спечелиха места в парламента, отколкото когато и да било преди. Една от партиите реши да покаже някои от своите нови звезди в провокативен календар.

Политическата формация Обществени дела (Věci veřejné) продава календар за 2011 г. със снимки на водещите женски фигури от своите редици, пишеУолстрийт джърнъл.

Черно-бял портрет на Катерина Класнова, новия заместник-председател на Камарата на депутатите, украсява януарската страница. Тя е развяла руси коси и не носи нищо друго, освен черен сутиен и къса пола.

Декемврийската страница на календара показва главния преговарящ на партията Кристина Коци в черни тричетвърти чорапи и небрежно смъкната до раменете блуза.

Страстен активист срещу корпуцията и адвокат по професия, 34-годишната Каролина Пеаке, представлява пражкия регион. „Мислех, че ще нося костюм. Но фотографът ми даде да разбера, че ще нося само част от него”, разказва майката на две деца.

Февруарската страница на календара показва Пеаке, легнала напречно на легло, облечена единствено в късо сако от костюм, което разкрива почти целите й бедра.

Пикантният календар показва, че времената в Чехия са се променили. Нова генерация чехкини залага на женствеността и сексуалността, като в същото време се бори да извоюва равенство в бизнеса и правителството.

„Политическото влияние на жените расте. Защо да не покажем, че не се страхуваме да бъдем секси?”, споделя една от новите народни представителки.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати