Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Септ 24
Начало arrow Политика arrow Калфин: Цветанов пречи на управлението на страната

Калфин: Цветанов пречи на управлението на страната

  Print E-mail
2011-02-17 10:41:04
източник: actualno.com

"Очевидно е, че в целия сектор на сигурността цари неяснота. Това, което се вижда и от СРС-тата – политическа намеса и използването им за политически цели. Точно заради това този скандал беше изнесен в Европейския парламент. Практиките в България не отговарят на никакви стандарти в Европейския съюз". Това каза в ефира на Радио К2 евродепутатът от БСП Ивайло Калфин. 

По думите му секторът на националната ни сигурност се тресе, а в него не се работи професионално.

"При всички тези скандали, при явните факти, че в МВР изтича информация и се създават възможности за злоупотреби с нея, министърът на вътрешните работи вчера оглави предизборната кампания на управляващата партия. Това е абсолютно недопустимо. Вече много колеги в Европарламента ме питаха наистина ли е така. Те просто не могат да го повярват", подчерта Калфин. 

Живеем в изкривена действителност?Евродепутатът от БСП смята, че обществото ни е подложено на силен натиск от силовите ведомства и специалните служби, а действителността непрекъснато се изкривява. Основните проблеми, според него, не са в ДАНС, а в МВР. 

"Две години вътрешният министър говори от името на три институции – МВР, ДАНС и прокуратурата. Погледнете как започва всяко негово изречение”, коментира той поведението на Цветанов и подадената вчера оставка шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Оценката за Цветанов е еднозначна. С тези акции, които се правят всеки ден, надали могат да се измият хилядите грешки, които се правят от вътрешното министерство. Господин Цветанов пречи не само на управлението на ГЕРБ, но и на страната”, категоричен бе по радио К2 Ивайло Калфин. 

В Брюксел бил поставен въпроса защо ДАНС проверява гражданската подписка за Конституцията и свикването на Велико Народно събрание, инициирана от РЗС. 

"Една от новите разпоредби в Лисабонския договор е да се правят граждански подписки, гражданите да поставят въпроси. Представяте ли си как звучи това, че тайните служби у нас ходят по къщите на хората, за да събират информация. Сега шефът на тези тайни служби оглави предизборната кампания на управляващата партия. Това няма как да влезе в никакви стандарти”, коментира Калфин.

"Имаме сериозен проблем с членството ни в Шенген. И той не е свързан само с измазването на една сграда, както каза премиера, а с политическото доверие и политическа оценка. Това според мен е достатъчен повод да погледнем къде стоим и да направи всичко възможно да преодолее проблемите. За Шенген не би трябвало да се делим на управляващи и опозиция", каза пред радио К2 евродепутатът от БСП.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?