25 Април 2024 г. Четвъртък

"Арсенал" посреща "Барселона" в първи 1/8-финал от Шампионската лига

2011-02-16 08:17:25
Финалистите от Шампионската лига през 2006 г. "Арсенал" и "Барселона" ще се изправят в нов сблъсък един срещу друг тази вечер в първа осминафинална среща от турнира.

"Артилеристите"Барселона" за последните пет мача помежду им, в които са регистрирали три загуби с десет допуснати гола и две равенства.

В последните три години "Арсенал" стига поне до четвъртфиналите в Шампионската лига, а в груповата фаза възпитаниците на Арсен Венгер записаха три домакински победи на "Емиратс".

"Артилеристите" се представят чудесно на своя стадион и в последните си 27 мача на него в турнира нямат допусната загуба от чуждестранен отбор. В същото време "Барселона" има само две победи за последните си 12 гостувания, но пък има само една загуба за 15 мача извън "Камп Ноу" в Шампионската лига.

Още на жребия наставниците на двата отбора Арсен Венгер и Хосеп Гуардиола споделиха надеждите си двете срещи да бъдат поне толкова зрелищни, колкото и миналогодишният четвъртфинал между тях, а сега звездата на "Барселона" Лионел Меси призна уважението и притеснението си от предстоящия сблъсък с Тио Уолкът.

Крилото на "Арсенал"Емиратс", в който вкара първия гол за своя тим и до края на срещата беше основната заплаха за противниковите бранители.

"Мога да говоря само от собствен опит, но той е един от най-опасните футболисти, срещу които съм играл, заяви Меси. - Футболистите на "Барселона".

Самият Уолкът смята, че "Арсенал" е много по-добър отпреди година и "Барселона" има всички основания да се притеснява за изхода на мача. "Без съмнение сега сме по-силни. Тогава те ни дадоха урок, но ние вече си взехме поука от него. Просто трябва да пренесем начина на игра от Премиършип в Шампионската лига. Има толкова увереност в отбора и знаем какво трябва да направим", обясни футболистът на "артилеристите".

Първият двубой между "Арсенал" и "Барселона" ще започне в 21.45 часа и ще бъде предаван по телевизия "Би Ти Ви Екшън".

Другата осминафинална среща тази вечер противопоставя италианския "Рома" и украинския "Шахтьор" (Донецк). Срещата в Рим е със същия начален час и ще бъде излъчена от "Диема", а мачовете реванш между двете двойки са на 8 март.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати