Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 26
Начало arrow Здраве arrow Болестите говорят чрез ръцете

Болестите говорят чрез ръцете

  Print E-mail
2011-02-15 17:12:54
източник: zdrave.bg

Състоянието на ръцете не се определя единствено от грижите, които полагаме за тях. Според знанията, на които източната медицина се основава, по начина, по който изглеждат ръцете ни, може да се определи какви са здравословните проблеми на цялото тяло. 

Така например, ако по горната част на ръцете ни са ясно откроими кафяви петна, то това не означава на всяка цена пигментация, свързана с напредването на възрастта, а може да е индикатор за проблеми с жлъчката. 

Перманентно зачервените длани пък са знак за завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, предпоставка за хепатоза или хепатит. Жълтият цвят на дланите също е белег, че са налице изменения в черния дроб или жлъчката. 

Ако по ръцете ни се появят ”мраморни рисунки”, то това по всяка вероятност означава, че имаме проблеми с вегетативната нервна система.

Лющенето на кожата, сухотата и беленето са признак за липсата на витамините А и D в организма. Внимание трябва да се обърне на това, че ако отлющените от кожата люспи са с големи размери, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог. 

Едни от най-честите проблеми, свързани със състоянието на ръцете – тяхната постоянна студенина, говори за липса на витамин В3 (ниацин) в тялото, довела до смущения в периферното кръвообращение. 

Противоположното явление – горещите длани – са признак за затруднения, които черният дроб изпитва в процеса на детоксикация. 

Ако кожата на ръцете е влажна, по всяка вероятност става дума за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Честото изтръпване на кутретата, от своя страна, е знак за сърдечно-съдови проблеми, а на палците – за нарушения в дихателната система. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Здраве
  Новини От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си ...
  Новини 240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистрираните с ...
  Новини Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да преодолее проблемите, ...
  Новини Можете ли отново да хванете коронавирус? Защо някои хора са по-болни от други? Ще се връща ли всяка зима? Ще действа ли ваксина? Може ли паспортите на имунитета да върнат някои от ...
  Новини 43 са новите положителни случаи на COVID-19, при изследвани за последното денонощие 816 проби. Потвърдените до момента случаи на новия коронавирус са 2711, а към 7 юни активните случаи са ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?