24 Април 2024 г. Сряда

ДПС иска реабилитация на Доган пред обществото

2011-02-15 07:53:12

Надявам се решението на ВАС за Ахмед Доган да бъде прочетено по правилен начин от обществото,  да се сложи край на тази фалшива сага и опитите да се внушат на хората някакви изводи, които нямат нищо общо с истината.

Така говорителят и депутат от ДПС Камен Костадинов коментира пред БТА решението на ВАС , че липсва конфликт на интереси за космическите хонорари на Ахмед Доган.

Съдът беше сезиран от парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, на която Камен Костадинов е член.

Попитан дали решението на съда ще реабилитира Ахмед Доган пред обществото, Костадинов отговори, че се надява, защото през последните няколко години са се правили опити да се изгради паралелен образ на лидера на ДПС, който няма нищо общо с реалния.

Според него дали решението на съда ще бъде оценено еднозначно и от другите политически сили, зависи от политическата култура и правната грамотност на тези, които го коментират.

Ротационният председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов вече изрази разочарованието  си от решението на съда. Той беше категоричен, че това ще даде възможност всички политици и публични личности да получават каквито искат високи хонорари.

Петчленен състав на Върховния административен съд реши, че няма конфликт на интереси по сигнала за получения от Сокола хонорар вразмер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати