25 Април 2024 г. Четвъртък

Непълнолетни удушиха жена с връзка за обувка

2011-02-14 10:16:08
Криминалисти задържахадвама младежи, извършили убийство по особено жесток начин в село Михайлово, община Хайредин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Задържани са убийците на Красимира Градинарска, изчезнала на 19 януари, съобщи директорът на ОД МВР Враца Росен Иванов.

След мистериозното изчезване на жената, в селото се появили слухове, че е извършено отвличане от банда, подобна на „Наглите".

Росен Иванов заяви, че жената е изчезнала съвсем мистериозно, движейки се по пътя от дома си към магазина, в който работи. От полицията поясниха, че тя е била собственичка на магазина.

Тогава предприехме издирване, но нямахме никаква насока. Вчера следобед беше намерен труп в една стопанска постройка в същото село, който се оказа нейния. Постройката не е далеч от пътя, по който минава", поясни МВР началникът.

По думите му криминалистите предприели незабавни действия и установили, че жената е нападната, удушена и завързана с връзка от обувка. Убита е по особено жесток начин и след това е скрита.

„От кръга заподозрени от десетина човека изяснихме, че убийството е извършено от две непълнолетни лица от същото село - Ц.Н. и М.М., на по 16 г. Едното момче е от ромски произход," каза още Иванов.

По първоначални данни убийството е извършено с идеята двамата да прикрият нападението над жената и последвалия грабеж на златни накити - 2 ланчета, три пръстена, две обици, гривна.

Нападателите взели мобилния й телефон и две монети от по 50 ст. При претърсване в дома на единия от задържаните полицаите открили тайник, откъдето са иззети част от откраднатите бижута, а в двора на къщата -мобилния телефон на жертвата.

Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Лицата са криминално проявени, като през декември месец миналата година са задържани за кражба на кабели. Тогава присъдата им е била обществено порицание", посочи директорът МВР Враца.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати