24 Април 2024 г. Сряда

Подписката на РЗС с ЕГН-та от "Лев Инс"

2011-02-14 09:08:54

"Членове на РЗС попълваха подписката на РЗС за свикване на Велико народно събрание с имена и ЕГН-та на клиенти на застрахователното дружество “Лев Инс” в Ботевград без тяхно знание".

Това обяви пред bTV бившият организационен секретар на РЗС Тодор Великов.

"Над 10 000 полици бяха предоставени на партията от служителя на дружеството Цветан Цолов. Манипулацията беше извършена от млади хора и не е трудно да се докаже, че подписите са фалшиви", поясни Великов.

 

Той заяви, че РЗС ползва база данни и на други български граждани, но отказа да разкрие откъде са получени те с мотива, че в момента ДАНС проверява казуса.

 

В касата в централата на партия РЗС има “специфични” документи, които не би трябвало да се съхраняват там, каза още Великов, но не пожела да уточни какво визира.

Великов за пореден път застана зад твърденията си, че Янев е обмислял да взриви собствения си автомобил, за да привлече общественото внимание върху партията си преди предстоящите избори.

“Двама души могат да потвърдят това – единият напусна РЗС, а другият все още е неин член”, обяви Великов.

Той категорично отрече слуховете, разпространени от РЗС, че е взел пари от ГЕРБ, за да разкрие скандални подробности от “кухнята” на партията.

И заяви, че е готов да напусне парламента, ако бившите му съпартийци успеят да докажат това.

Във връзка с гей скандала, в който беше замесен лидерът на партията Яне Янев, Великов разкри, че вече има доказателство за истинността на думите на тормозения сексуално член на РЗС Светослав Стефанов.

“Момчето беше подложено на тест с детектор на лъжата, който показа, че той не лъже”, заяви Великов в коментар на твърденията, че Янев изпращал неприлични SMS-и на Стефанов.

Младежът отговорил на 97 текстови съобщения от лидера на партията, но за да се види колко всъщност е получил, трябва прокурорска заповед, допълни независимият депутат.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати