19 Април 2024 г. Петък

Само за 14-и. Научни съвети за съблазняване

2011-02-14 06:07:37

По случай Деня на влюбените 14 февруари британските учени подготвиха няколко основни съвета за това как да намерим най-подходящия партньор.

За жените главната препоръка е да бъдат облечени в червено. Дамите, пременили се в този цвят, изглеждат по-привлекателни. Според проучванията мъжете действително проявяват по-голям интерес към тях, като флиртуват по-активно. Мъжете също стават по-интересни за противоположния пол, когато склонят да добавят червена дреха в гардероба си.

Популярността на мъжа е друго качество, което го прави особено ценен в женските очи.
Насочените към вас възхитени женски очи и усмивки веднага ще накарат дамата до вас да ви цени повече.

Интересно е, че по-популярни сред нежния пол са женените мъже. Според учените халката е нещо като знак за качество. Щом този мъж се е харесал на някоя толкова, че да се омъжи за него, значи той си струва!

За някои дами жененият мъж или този, който си има сериозна приятелка, е интересно предизвикателство и повишава „ловния” интерес към него.

Жените, чиито приятели са предимно мъже, рискуват по-трудно да си намерят партньор, тъй като представителите на мъжкия пол инстинктивно ги възприемат като склонни към изневяра.

Що се отнася до общуването, от изключително значение е първата фраза при запознанството. Успехът е почти гарантиран благодарение на чувството за хумор.

Що се отнася до външността, най-привлекателни са симетричните лица. Обемът на талията при жените е желателно да бъде 0,8 от този на бедрата. Жените от своя страна си падат по мъже, чиито рамене са с 40% по-широки от бедрата им, напомня Daily Mail.

 

За успешното запознанство може да помогне дори звученето на името. В Австралия са установили, че привлекателните мъжки имена са тези, съдържащи звуците  и или е. Докато наличието на звука о в името намалява шансовете на притежателя му да се сдобие с приятелка.

 

Година след година учените си блъскат главата над великата тайна на любовта и привличането, правейки нови и нови открития. Така наскоро бе изведена формулата за идеалното женско лице и тяло.

Правилата за съблазнително поведение пък бяха определени от американския психолог Джефри Хол, а израелските учени установиха, че женските сълзи понижават сексуалното желание при мъжете.

Не всеки самотник обаче е склонен да се възползва от резултатите на проучванията. Повечето анкетирани британки, които живеят сами, са отговорили, че в близките пет години не планират на се сдобият с дете, а 35% са заявили, че изобщо нямат нужда от партньор.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Наука и образование


Новини
Между 13-15 ученици ще са в клас, ако пандемията от коронавирус не затихне. Паралелките ще се разделят наполовина - едната група ще учи седмица дистанционно, после се сменят, каза в ...
Новини
Въведеното извънредно положение в страната затвори училищата поне до 29 март, а от днес за първи път стартира изцяло дистанционно обучение. Министърът на образованието Красимир Вълчев бе категоричен ...
Новини
МОН стартира електронна система на обучение още от понеделник.Това стана ясно по време на брифинг, на който Министерство на образованието и науката представи своя план как ще протичат у ...
Новини
Премиерът Бойко Борисов не вижда смисъл в дългите грипни ваканции, особено що се отнася до училищата. Той предлага грипната ваканция да не се удължава след сряд ...
Новини
Отлагат се организирани събития и училищни пътувания, съобщиха от Министерството на образованието.Като превантивна мярка от днес, 8 март и включително и след края на грипната ваканция се отла ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати