19 Април 2024 г. Петък

Борисов, не махай Цветанов, провикна се Сидеров

2011-02-13 00:11:27

"За да оттегля подкрепата си за ГЕРБ, управляващите трябва да направят големи издънки".

Това заяви в Ямбол лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той  допълни, че за него държавното управление не е игра и се отнася отговорно към ролята си на политик, за разлика от лидерите на други партии, подкрепили в началото ГЕРБ.

Волен Сидеров  посети родния си град, за да се срещне с актива на партията и да даде старта на подготовката за предстоящите президентски и местни избори.

По повод взрива пред редакцията на вестник "Галерия" Сидеров коментира, че интерес от случилото се имат нелегитимни кръгове, които са „настъпени“  от действията на правителството, и заподозря, че план – сценария предвижда дестабилизация на държавата и правителството.

Лидерът на Атака определи вицепремиера и министър на вътрешните работи като стабилен и лоялен към ГЕРБ и правителството и подчерта неговите заслуги за справянето с организираната престъпност.

Според Сидеров Бойко Борисов би направил голяма грешка, ако отстрани Цветанов под натиска на БСП и Костов, защото през последните дни те говорят едно и също, все едно е един щаб, а щабът е „Октопода“. 

Според него колкото по-рано се оповестят кандидатите за президент и за органи на местната власт от различните политически субекти, толкова по-лесно хората ще се ориентират в обстановката.

Целта, която си поставят от партия АТАКА, е спечелването на няколко кметски места в общини и виждат реални предпоставки за това.

"Не си правим илюзии, че ще спечелим в областни центрове като Варна и Пловдив, но целта ще е да имам кметове на общини", каза още Сидеров.

Той допълни, че коалиции ще се сформират само в райони със смесено население, докато в останалите общини кметските кандидатури ще бъдат самостоятелни. Атакистите ще участват самостоятелно и в надпреварата за президентския пост.

В Ямбол Волен Сидеров получи като подарък от съпартийците си черешово топче със заръката "да гърми по поганците в парламента".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати