25 Април 2024 г. Четвъртък

Рèдък шанс – дебат за мъжествеността в НС

2011-02-11 14:47:54

"Какво правеше Елена Йончева при пиратите и кой плати за това? Задайте този въпрос и в комисия ще ви го кажа, защото е класифицирана информация”. 

Така Бойко Борисов репликира въпрос на депутата от „Коалиция за България” Антон Кутев, който по преценка на премиера бил прекрачил добрия тон. Всъщност Кутев пита Борисов за корупцията по високите етажи на властта. 

Малко по-рано пък Петър Курумбашев, пак от опозицията, се заяде за командировката на министър-председателя в Бразилия. Още по-рано Емил Василев (който поля с чаша вода депутата Тодор Великов) мина на опасно близко разстояние до Борисов, който въздъхна с усмивка „размина се”. 

След това разминаване обаче започна червената атака. Курумбашев подхвана премиера за Бразилия. Припомни му изявление, че щял да пътува дотам с градския транспорт, вместо това се качил в бизнес класа. „Освен селски и икономически, има и политически туризъм”, захвана се младият социалист и призова премиера да не прави грешките на Симеон Дянков (който пътува с държавни пари до Китай) и на Вежди Рашидов (Венеция).

Бойко Борисов обаче е категоричен – пътуването до Бразилия струвало 16 304 лева.

Посещението било „редък шанс”, по думите на премиера – да се срещне с Дилма Русеф, чийто баща е българин.

Борисов веднага се захвана със сделките на тройната коалиция и ги попита защо са купили два самолета Еърбъс на старо на цената на чисто нови. „Просто това е безумие”, възкликна премиерът.

След това обаче го подхвана Антон Кутев. Червеният депутат пита премиера по целия конспект на ченгесарските скандали от последните дни – от СРС-тата до имотите на Цветан Цветанов. И припомни взрива срещу Цветелина Бориславова от 97-а година, както и последвалия атентат срещу офиса на Алексей Петров през 98-а. Според Кутев едната групировка отвръщала на другата.

„4 години ДАНС и МВР бяха под ваш контрол – плюс прокуратура, съдебна система, всички съдии. 4 години вие, Кутев, защо не разследвахте?”Виждате, че когато се изисква мъжественост – министър-председателят го няма”Господин Стойнев, само по тази тема – не”, призова тя младия социалист. 

Бойко Борисов влезе в залата, премислил, реши да се извини за тона си, но обясни, че бил предизвикан от репликите за Цветелина Бориславова, с която не живеел от години. 

Точно по тази причина, премиерът съжали, че е заговорил за Сергей Станишев и Елена Йончева, тъй като се знаело, че и червеният лидер си имал друг живот.

„А що се отнася до мъжествеността ми – не е ваша работа”, сопна се Бойко. 

Той демонстрира толерантност към хомосексуализма, заявявайки, че всеки има правото да прави избор между двата пола.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати