17 Април 2024 г. Сряда

Бомбата – година след показния арест на Алексей

2011-02-10 10:41:54

Прокуратурата е започнала разследване по повод избухналото взривно устройство пред редакцията на вестник "Галерия“.

„Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме, като го привлечем към наказателна отговорност“, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов пред "Фокус".

Бомбата е била поставена на стълбите пред входната врата на сградата на издателство "Милениум", където се намира и вестник "Галерия".

В момента столичните полицаи издирват и разпитват свидетели, преглеждат записи, назначени били всички нужни експертизи, съобщи шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.

„Прокуратурата е поставена в риск – да бъде въвлечена в политическа игра“, бе коментарът на зам. главния прокурор Галина Тонева. Тя бе категорична, че държавното обвинение ще направи всичко необходимо „да не се превърнем в основен играч на предстоящите избори, което би довело до подмяна вота на избирателите с този на решенията на прокурорите“.

Считаният за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“ нашумя в публичното пространство, след като той разпространи скандалните записи на шефа на „Митниците“ Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и хора от властта, и се развихри СРС гейт.

Главният редактор на изданието Кристина Патрашкова пък сама си спомни, че днес, 10 февруари, се навършва точно една година от показния арест на Алексей Петров, сочен за глава на „Октопода“.

Бившата барета обаче беше пуснат под домашен арест на 12 октомври миналата година, а преди три дни мярката му беше променена в „подписка“.

След излизането му от ареста поетапно започнаха да избухват скандали, насочени срещу властта.

Първоначално беше атакуван вътрешният министър Цветан Цветанов с аферата за шестте му апартамента, която също тръгна от „Галерия“ и беше доразвита от РЗС и Яне Янев.

Последваха информации за финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от фирми, приближени до Алексей Петров, до избухването на СРС гейт.

В разгара на скандала с подслушванията самият премиер Бойко Борисов поиска вот на доверие от парламента.

Бомбата пред в. „Галерия“ пък избухна в деня, в който на посещение у нас са четирима еврокомисари.

Това са комисарят за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни.

Страната ни очаква и доклада на ЕК за готовността на страната ни за присъединяване към Шенген.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати